21.9 C
Republiek Suriname
maandag, mei 20, 2024

Kwaku festival 2015: vier weekenden en vrijdagavond

Wat in 1975 begon als een kleinschalig voetbaltoernooi tussen de hoogbouw van de Bijlmermeer onder de naam Kwakoe, is anno 2015 uitgegroeid tot een mega happening onder de naam Kwaku Summer Festival. Het festival viert dit jaar haar 40ste jaargang en is de voortzetting van het oude Kwakoefestival in Amsterdam Zuidoost, gerestyled naar de eisen en de wensen van nu door de Kwaku Summer Festival BV.

Dit jaar duurt het Kwaku Summer Festival vier weekenden, van 17 juli t/m 9 augustus, in het Nelson Mandelapark (voorheen bekend als Bijlmerpark). Het eerste weekend staat in het teken van de verjaardag van Nelson Mandela (18 juli), de naamgever van het park. De International Mandela Day wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met de Ambassade van Zuid Afrika. Extra aandacht voor kunst, cultuur en toerisme uit het land van Madiba.

De Roze Zondag staat in 2015 gepland in het tweede weekend. Afgelopen 7 jaar is Kwaku Roze Zondag een vast onderdeel geworden van het festival met als doel het bevorderen van de LHBT emancipatie en de zichtbaarheid van de LHBT-gemeenschap binnen de verschillende etnische groepen in Amsterdam en in Zuidoost in het bijzonder. Vanuit verschillende samenwerkende organisaties wordt er op de diverse podia een programma gepresenteerd met muziek, dans, debat, speeches en voordrachten vanuit de LHBT gemeenschap, die gaan over homoseksualiteit in groepen met een Surinaamse, Antilliaanse, Aziatische, Afrikaanse achtergrond.

Het derde weekend is ‘Srefidensi weekend’, de viering van de onafhankelijkheid van Suriname. Een aanleiding om in het programma culturele identiteit centraal te stellen. In de programmering daarom speciale aandacht voor dit jubileum met een tentoonstelling, een debat met als thema “De relatie Nederland – Suriname in de diaspora” en een groot Srefidensi concert waarbij diverse bekende Surinaamse en Nederlandse artiesten acte de présance geven. Van Oscar Harris, Edgar Burgos, Kankantrie en Combinatie XVI tot Damaru, Re-Play, Bo Saris, Typhoon en Gio.

Het laatste weekend is het beroemde laatste Kwaku weekend, een speciaal thema is dan overbodig. Op dit drukste hoogtepunt wordt dan het 40 jarig bestaan van het festival gevierd.

De Friday Night Concerts is een nieuw concept op Kwaku met optredens van internationaal vermaarde artiesten en muziekgroepen. Meer informatie op kwakufestival.nl.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN