26.9 C
Republiek Suriname
dinsdag, april 23, 2024

Bouterse’s NDP wint verkiezingen Suriname

In Suriname zijn gisteren, maandag 25 mei 2015, verkiezingen gehouden. De partij van president Desi Bouterse, de Nationale Democratische Partij (NDP), heeft daarbij een absolute meerderheid in het 51 zetels tellende parlement weten te behalen.

Volgens de voorlopige cijfers is de NDP goed voor 28 van de 51 zetels. V7, een bundelingen van 6 oppositiepartijen, blijft steken op 17. DOE en PALU krijgen elk een. De overige partijen blijven uit beeld in De Nationale Assemblee (DNA). Hoewel de cijfers nog officieel moeten worden bekrachtigd door het Centraal Hoofdstembureau, is de verwachting dat ze geen verandering zullen brengen in de zetelverhoudingen. In het ergste geval kan de NDP hooguit een zetel kwijtraken.

Bouterse heeft met dit resultaat een tweede termijn op rij verzegeld. Het is voor het eerst in de politieke geschiedenis van Suriname dat een enkele partij de meerderheid haalt bij de verkiezingen.

(FOTO: President Desire Bouterse knuffelt enkele kinderen nadat hij maandag zijn stem heeft uitgebracht op de O.S. Cleviaschool in het noorden van Paramaribo – Waterkant.Net)

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN