30.3 C
Republiek Suriname
vrijdag, juli 19, 2024

Uitspraak over naakte oermensen in bos van Suriname valt helemaal verkeerd

Een deelneemster van het SBS6 dating TV-programma ‘Date Smakelijk’ heeft de woede op de hals gehaald van vele Surinamers, door uitspraken die zij over Suriname en Surinamers in het programma deed. De reacties hierop zijn niet mals.

In het datingprogramma ontmoeten singles elkaar voor het eerst tijdens een romantisch diner dat ze voor elkaar hebben bereid. De 33-jarige vrouw die twee jaar geleden uit Suriname vertrok naar Nederland, beantwoordde vragen van de 37-jarige Nederlandse man met wie ze een date heeft.

Het was een luchtig gesprek tussen de twee waarbij het op een gegeven moment ging over de talen die in Suriname gesproken worden. De man maakte de klassieke fout door te suggereren dat er in Suriname Papiamento wordt gesproken, waarop de Surinaamse vrouw hem corrigeerde en aangaf dat Nederlands de voertaal is.

Toen hij zei dat had begrepen dat er verschillende talen in Suriname worden gesproken, gaf de vrouw een antwoord dat helemaal verkeerd is gevallen bij Surinamers. Ze zei: “Je hebt in het bos wel mensen en die spreken een andere taal, omdat ze niet of niet zo vaak naar de stad komen. Dus zij hebben hun eigen land in Suriname. Maar ze dragen ook niet echt kleding, ze zijn echt oermensen.

Een Facebook gebruiker deelde dit fragment maandag waarna het viraal ging. De 33-jarige vrouw kreeg een stortvloed aan kritiek, ook op haar eigen Facebook pagina.

Het fragment is hier terug te zien:

Related Articles

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN