30.3 C
Republiek Suriname
vrijdag, juli 19, 2024

Kenny B nu ook in Nederland op 1

De Surinaams-Nederlandse artiest Kenny B is de nieuwe nummer 1 in de Nederlandse GfK Single Top 100. Na elf nummer 1 hits in Suriname is nu ook Nederland aan de beurt. Nederland is massaal gevallen voor de zanger en zijn hit ‘Parijs’. Dat werd vandaag bekend gemaakt.

Kenneth Bron (53), oftewel Kenny B, de Surinaamse zanger met de meeste nummer één hits in eigen land kan het nieuws maar nauwelijks geloven. “Ik ben zo blij voor mijn mensen. Ik hoop dat ik met dit liedje mijn bijdrage heb geleverd aan de liefde voor de Nederlandse taal.” Hij is de eerste Nederlandse artiest die meer dan een miljoen Spotify streams in één week tijd wist te behalen. Hij verscheen zelfs in de Wereldwijde Viral Top 50 van het streaming platform.

Op 15 mei verschijnt zijn album ‘Kenny B’. Hierop zingt Kenny voornamelijk Nederlands, na diverse succesvolle albums in het Engels, Aucaans en Sranantongo. “Ik wilde
mezelf eerst in het Engels en Surinaams in de spotlight zetten”, aldus Kenny B. “De overstap naar Nederlandstalig heeft altijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehouden.”

(Parijs)

Jim Kreeftenberg, Label Relations Manager Benelux bij Spotify: “Fantastisch om te zien dat een Nederlandstalige artiest de magische grens van 1 miljoen streams in één week voorbij is gegaan op Spotify in Nederland. Het bewijst eens te meer dat succes op Spotify niet enkel is voorbehouden aan de grote internationale sterren. Een hit is een hit en dat zie je terug in onze cijfers. Felicitaties aan Kenny B en zijn geweldige team.”

(Paramaribo-o-o – met Jeffrey Spalburg)

Kenny B stond al op de radar van Top Notch baas Kees de Koning. Op vakantie in Suriname, was er helemaal geen ontkomen meer aan. “Je hoorde bijna niets anders in Paramaribo. Uit elke auto en bar klonken zijn hits. Ik raakte geïntrigeerd en ben naar de bekende platenzaak Disco Amigo gegaan en heb er zijn cd’s gekocht. Toen ik terug was in Nederland heb ik gelijk met Kenny afgesproken.” Onder de indruk van zijn invalshoeken en de thematiek van de liedjes vroeg De Koning de zanger om een aantal van zijn teksten te vertalen naar het Nederlands. “Zes weken lang hoorde ik niets meer van hem en toen stuurde hij ineens twee gloednieuwe liedjes. Ik werd helemaal weggeblazen en een week later hadden we een deal.”

Op 15 mei verschijnt bij Top Notch het album ‘Kenny B’ met daarop:

1. Alleen Jij
2. Als Je Gaat
3. So Yu Ben Taigi Mi
4. Een Man Mag Niet Huilen ft. Jayh
5. Tjaipi Lobi ft. Tekisha
6. Zij Is De Duivel
7. Na Regen Komt Zonneschijn
8. Yamba ft. ND
9. Parijs
10. Neks Ne Tai ft. Tekisha
11. Vrienden
12. Jij Bent De Liefde
13. Paramaribo ft. Jeffrey Spalburg

(‘I’m Sorry for you’ – met BK Clan)

(Yu Faya – met Benaissa)

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN