21.8 C
Republiek Suriname
zondag, juni 23, 2024

Eerste Surinaamse Nederlander in Europees Parlement?

De 38-jarige Raoul Boucke maakt als eerste Surinaamse Nederlander kans om gekozen te worden in het Europees Parlement. De uit Suriname afkomstige Boucke is kandidaat namens D66 voor de Europese verkiezingen van 22 mei aanstaande. Suriname.NL sprak met hem en tekende het volgende op:

Raoul is 17 jaar oud wanneer hij uit Paramaribo vertrekt. Politiek, sociaal en economisch zat het land aan de grond en zijn ouders hadden maar een doel voor ogen: studeren! Zo vertrok hij naar Nederland waar hij scheikundige technologie aan de TU Delft ging studeren.

Culturele diversiteit is hem met de paplepel ingegoten. Zijn familie is een bonte verzameling van bevolkingsgroepen. Op school in Paramaribo werd hemweleens gevraagd wat zijn achtergrond was. Als hij de vraag vervolgens aan zijn vader voorlegt zegt die: ‘jij bent een mix van alles wat wij hier aan etnische groepen in Suriname hebben, jij bent een Surinamer’.De diversiteit die Suriname kenmerkt is een kracht, zegt Raoul. Iets waar we in Nederland een voorbeeld aan kunnen nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=0KqioGgrSBg

‘Ik ben enkele jaren geleden naar Brussel verhuisd en kijk vanuit hier op een andere manier naar Nederland. Ik zie in Europa een ingenieus weefsel van mensen die ondanks de verschillende achtergronden en talen ervoor kiezen om samen te werken aan een betere wereld. De verschillende kleuren weefgaren versterken elkaar en leveren een steeds krachtiger beeld op. Juist in die diversiteit ligt onze kracht, niet onze zwakte. Die diversiteit moet onze bron voor creativiteit en innovatie worden. Maar dan wel vanuit die gemeenschappelijke waarden die wij als Europeanen delen. Wij Europeanen, maar zeker wij Nederlanders, hebben veel meer gemeen dan we ons realiseren. De vrijheid van denken en de democratische beginselen zijn belangrijker dan de culturele verschillen.’

De Europese Unie is inmiddels een bekend werkterrein voor hem. Hij werkt nu ruim 7 jaar in Brussel aan het Europese klimaat- en energiebeleid. Eerst als Nederlands vertegenwoordiger in de Europese Milieuraad en nu sinds 3 jaar als adviseur bij de Europese Commissie. Hij hoopt op 22 mei voldoende stemmen te behalen om vanuit het Europees Parlement een krachtig geluid voor een sterk Nederland in een sterk Europa te kunnen houden.

boucke2

Meer weten over Raoul Boucke? kijk dan op www.raoulboucke.nl.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN