27.2 C
Republiek Suriname
dinsdag, april 23, 2024

‘Suriname in het hart’ opnieuw uitgebracht

Klapwijk & Keijsers Uitgevers heeft het boek Suriname in het hart van Diederik Samwel afgelopen week opnieuw uitgebracht. De eerste druk verscheen in 2008; twee jaar later kwam een pocketuitgave op de markt. Beide edities raakten uitverkocht, waarna Klapwijk & Keijsers Uitgevers besloot aan de aanhoudende vraag te voldoen.

Suriname.NL mag 5 exemplaren van dit boek weggeven, dus kijk snel onderaan dit bericht hoe je kunt meedoen aan de win-actie en kans kunt maken op dit boek!

samwel_kleinIn Suriname in het hart beschrijft freelance journalist en auteur Diederik Samwel op een persoonlijke manier de verschillende periodes sinds 1998 waarin hij met zijn vrouw en vier kinderen in Suriname woonde en werkte. Door de steeds wisselende invalshoeken die Samwel kiest, krijgt de lezer van binnenuit een indruk van de Surinaamse samenleving.

In het begin werkt hij voornamelijk voor Nederlandse redacties maar gaandeweg komen daar ook lokale opdrachtgevers bij. Zo gaat hij aan de slag als eindredacteur en columnist bij dagblad Times of Suriname. Ook wordt hij gevraagd als voetbaltrainer bij FSC Nacional, op dat moment regerend landskampioen.

Of het nu is als veteraan in de 35-plus voetbalcompetitie, vader van schoolgaande kinderen of als buurman van de president van de Centrale Bank, op den duur komt Samwel steeds meer te weten over Suriname. En waar hij zich aanvankelijk toelegt op het schrijven van achtergrond-verhalen over economie, sport of architectuur raakt hij vanzelf betrokken bij de rechtszaak tegen de verdachten van de decembermoorden. In het boek verwerkt hij zijn ontmoetingen met de rechter-commissaris die belast is met het vooronderzoek. Daarnaast voert hij zijn gesprekken op met Chan Santokhi, voormalig minister van Justitie.

samwel2Samwel debuteerde vorig jaar als romanschrijver met Jelaya dat zich grotendeels in Suriname afspeelt. Komend najaar presenteert hij een nieuwe reisgids over Suriname in de Dominicusreeks van uitgeverij Gottmer. Op dit moment is Samwel bezig met Sranan Gowtu, een boek over iconen uit de recente Surinaamse muziekgeschiedenis. De publicatie staat gepland voor medio 2015 en geschiedt in samenwerking met platenlabel Top Notch.

Samwel publiceert met enige regelmaat in NRC Handelsblad en de VPRO-gids en schrijft columns voor de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

De pers over Suriname in het hart:

Elsevier: `Dit boek leest als Kuifje in Suriname. Met een aanstekelijk enthousiasme neemt Samwel zijn lezers op sleeptouw. Een sociologische veldstudie van een halve Surinamer die nieuwsgierig blijft.’

Nu.nl: ‘Na het lezen van dit boek zou je bijna zelf je koffers pakken om naar Suriname af te reizen. Samwels fascinatie voor het land werkt aanstekelijk.’

Literair Nederland: ‘Onderhoudende en dikwijls humoristische schets over Suriname.’

Win-actie
Meedoen aan de win-actie is heel simpel: stuur voor 1 mei 2014 een e-mail naar info@suriname.nl waarin je aangeeft waarom je dit boek zou willen hebben. Geef daarin ook je telefoonnummer en postadres op. Uit alle inzendingen worden de leukste 5 gekozen. Let op: deelnemers moeten in Nederland woonachtig zijn.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN