21.8 C
Republiek Suriname
maandag, mei 20, 2024

Film over achttiende-eeuwse Suriname

De openingsfilm van het Nederlands Film Festival, ‘Hoe duur was de suiker’ van Jean van de Velde, is op de openingsavond van het festival ook landelijk in de bioscopen te zien. De film is gebaseerd op de succesvolle roman van schrijfster Cynthia McLeod uit Suriname en vertelt het meeslepende verhaal van twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith (Gaite Jansen) en haar lijfslavin Mini-Mini (Yootha Wong-Loi-Sing).

Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres? Hoe Duur was de Suiker is gebaseerd op de succesvolle roman van Cynthia Mc Leod. De film is geschreven en geregisseerd door Jean van de Velde, die eerder verantwoordelijk was voor Wit Licht en De Kleine Blonde Dood.

Het is voor het eerst dat de openingsfilm tegelijkertijd in première gaat met vertoningen in andere bioscopen in Nederland. ‘Hoe duur was de suiker’ is op woensdag 25 september van Groningen tot Maastricht én natuurlijk in Utrecht te zien.

Vanaf donderdag 26 september is de film ook in de bioscopen in Nederland te zien. Het 33e Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober in Utrecht.

Zangeres en actrice Yootha Wong-Loi-Sing speelt een van de hoofdrollen en Waterkant.TV sprak met haar in Rotterdam over de film:

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN