22.1 C
Republiek Suriname
maandag, mei 20, 2024

DJ Chuckie krijgt onderscheiding van Suriname

Gisteravond heeft de Surinaamse President Bouterse de wereldberoemde DJ Clyde Sergio Narain oftewel DJ Chuckie gedecoreerd tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster. De President memoreerde de prestaties die de in Suriname geboren DJ Chuckie door de jaren heen heeft volbracht en de invloed die hij op de muziekindustrie weet uit te oefenen. Dit gebeurde tijdens de opening van de Carifesta Youth Focus meldt het kabinet van de President.

De President eerde de DJ voor de prestaties van wereldformaat die deze jonge Surinamer heeft weten te bewerkstelligen.
“Mijnheer Narain, Suriname heeft veel waardering voor uw verrichtingen. Er wordt beseft hoeveel u voor uw geboorteland en uw zusters en broeders betekent. Op grond van het voorgaande decoreer ik u vandaag tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster.”

In zijn dankwoord haalde DJ Chuckie aan trots te zijn dat hij Surinamer is en sprak hij inspirerende woorden tegen het jeugdige publiek. Na de decoratie nam DJ Chuckie het podium in en liet hij zien waarom hij een van de succesvolste DJ’s van het moment is. Ook President Bouterse kreeg een vingervlugge masterclass in mixing.

onderscheiding.chuckieChuckie groeide op in Suriname en werd door vele muziekstijlen van dat land beïnvloed. Toen één van zijn vrienden dj werd, begon zijn interesse voor dit vak. Vanaf zijn dertiende begon hij thuis te experimenteren met het remixen. Langzaamaan bouwde hij zijn eigen platencollectie op. Eerst draaide hij op feesten en partijen van zijn vrienden en familie. In 1993 begon hij als dj in de Haagse club Voltage. Tegenwoordig treedt hij regelmatig in Nederland en in het buitenland op. Chuckie verzorgde ook remixes voor o.a. La Rouge, David Guetta, Safari, RMXCRW, K-Liber 4 Life (Viben). The Partysquad, Enrique Iglesias, Mohombi en Gio.

In 2008 trad hij op als openingsact bij Sensation in de Amsterdam ArenA. Hij gaf in het boekje wat na afloop aan alle bezoekers werd uitgedeeld aan dat dit een droom voor hem was. Hij was bij de allereerste Sensation zelf als bezoeker, en bedacht toen voor zichzelf dat hij ooit bij de DJ-tafel zou staan. Op Koninginnedag 2010 trad hij ook op. Hij trad op op het podium van 538 op Museumplein.

Foto’s: Kabinet van de President van Suriname

Chuckie.Bouterse

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN