22.1 C
Republiek Suriname
maandag, mei 20, 2024

Quintis Ristie zet zich in voor kindertehuis Suriname

In Suriname zijn afgelopen maandagavond op z’n minst 85 kinderen dakloos geworden nadat hun kindertehuis ‘Nos Kasita’ letterlijk in de vlammenzee opging. De Stichting Quintiz wil helpen om deze kinderen een nieuwe toekomst te bieden. Daarom verzoeken wij om uw steentje daaraan bij te dragen.

Het kan zijn in de vorm van kleding/ goederen / geld. Via de Facebook pagina van de stichting kunt u een privé bericht sturen waarin u aangeeft wat u wil doneren. Bericht graag delen! En gelieve binnen 48 uur te reageren. Dank voor uw steun aan deze kinderen!

Stichting Quintiz is de maatschappelijke organisatie waarmee acteur en presentator Quintis Qu Ristie zich verdienstelijk maakt voor de maatschappij. De stichting heeft onder andere als doel jongeren álle kansen te bieden om zich volledig te ontplooien tot zelfredzame wezens die een glorieuze toekomst voor zichzelf moeten creëren. De stichting wil alles in het werk stellen om dat doel voor de jongeren te helpen bewerkstelligen. De stichting bestaat sinds 2010. Alle gegevens over deze organisatie kunt u vinden onder het KVK nummer 24483741 te Rotterdam.

afgebrand
Dit is een dag later over van kinderhuis Nos Kasita, nadat een felle brand maandagavond om zich heen greep. Mede dankzij heldhaftig optreden van twee buurmannen die met gevaar voor eigen leven de vlammen hebben getrotseerd, konden veel kinderen gered worden voordat de brandweer er was. Alle 81 inwoners en hun begeleiders zijn ondergebracht in een crisiscentrum in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken en genieten deskundige begeleiding om hun trauma te kunnen overbruggen. Het crisiscentrum staat onder supervisie van het Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing.[(c)Waterkant.Net/2013]

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN