22.1 C
Republiek Suriname
maandag, mei 20, 2024

Apart verzekeren voor ziektekosten in Suriname

Nederlandse vakantiegangers die naar Suriname reizen, moeten zich in de toekomst mogelijk bijverzekeren voor de in dat land te maken ziektekosten. Nu zitten de in Suriname te maken zorgkosten nog gewoon in het basispakket zorgverzekeringen, maar minister Schippers van Volksgezondheid zal de Tweede Kamer voorstellen om de zogenaamde werelddekking uit het basispakket te halen.

De minister denkt jaarlijks zestig miljoen euro te kunnen bezuinigen op de zorgkosten in het buitenland. De maatregel was al eerder aangekondigd; het wetsvoorstel zal in september naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

De zorgkosten in Europa worden nog wel vergoed. Als een Nederlandse vakantieganger in Europa iets krijgt en daarvoor naar het ziekenhuis moet, dan zijn deze kosten gedekt. Een betrokkene zegt tegen de NOS dat toeristen duurder uit zullen zijn door het schrappen van de werelddekking.

Wanneer toeristen een reisverzekering met werelddekking sluiten, dan kunnen de in Suriname gemaakte zorgkosten overigens ook via deze verzekering worden gedekt.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN