23.1 C
Republiek Suriname
maandag, mei 20, 2024

Wedstrijd: ‘Wie maakt de lekkerste Surinaamse Pom?’

In een bomvolle zaal werd afgelopen weekend een ‘Pom wedstrijd’ gehouden bij Vereniging Ons Suriname in Amsterdam. Het Surinaams-Amsterdamse radiostation Double 7FM organiseert ieder jaar rond de herdenking van de afschaffing van de slavernij de Keti Koti Pomwedstrijd. Sandra Bouman(links op de foto) werd zondag tot winnares -ofwel ‘Pom missie‘ 2013- gekozen.

In Surinaamse kringen wordt het bereiden van een goede pom beschouwd als een noodzakelijkheid. Dus ook dit jaar stond de wedstrijd rondom de ovenschotel volop in de belangstelling. De jury, onder voorzitterschap van de componist Ronald Snijders, vond het niet eenvoudig de deelnemende schotels te beoordelen.

“Wanneer het over eten gaat, bestaat in de Surinaamse gemeenschap een spanningsveld tussen traditie en vernieuwing.” Na afloop kon het publiek zelf de pom proeven, en zoals goed gebruik in Surinaamse kringen ontstond een levendige discussie over de inzendingen van de deelnemers.

De Keti Koti Pomwedstrijd kwam tot stand in samenwerking met Vereniging Ons Suriname, Café Mansro, Stichting Eer en Herstel en Lufo Pomtayer.(Foto: Patrick Dorder)

Vorig jaar:

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN