23.2 C
Republiek Suriname
zondag, mei 19, 2024

Speciale muziek theatershow ‘The story of Kenny B’

Volgende maand is de Surinaams-Nederlandse zanger Kenny B te zien in zijn eigen speciale muziek theatershow getiteld ‘The story of Kenny B‘.

Van de jungle van Suriname naar Paramaribo naar Nederland. Van soldaat in het leger tot woordvoerder van de binnenlandse guerrilla-strijders. Van vredesonderhandelaar tot asielzoeker. Van vijftien nummer 1 hits in Suriname tot monsterhit ‘Parijs’ in Nederland.

Kenny B vertelt over zijn indrukwekkende leven aan de hand van eigen songs en klassiekers van o.a. Bob Marley.

Kenny B & Metropole Orkest – Parijs (Kick-start your 2022)

Kenny B, artiestennaam van de 60-jarige Kenneth Bron, is een Surinaams-Nederlandse zanger, oud-militair en vredesonderhandelaar.

In de jaren tachtig diende hij in het Nationale Leger van Suriname, waaronder als politiek commissaris. Tussen 1989 en 1991 voerde hij vredesbesprekingen tussen de strijdende partijen in de Binnenlandse Oorlog.

Sinds 1991 woont hij in Nederland en is hij zanger in de stijlen reggae en dancehall. Hij zong aanvankelijk in het Sranantongo en Engels en had met ‘A sama de’ een nummer 1-hit in Suriname.

Na zijn overstap naar Nederlandstalige reggae behaalde hij met zijn single ‘Parijs’ een nummer 1-hit in Nederland. De video clip is inmiddels meer dan 40 miljoen keer bekeken:

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN