24.2 C
Republiek Suriname
zondag, juni 23, 2024

Simone Weimans in Suriname op zoek naar haar roots

Zaterdag 19 februari start een nieuwe serie van het populaire televisieprogramma ‘Verborgen verleden’, waarin bekende Nederlanders op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis. De nieuwe reeks start met de Surinaams-Nederlandse journalist en NOS-presentator Simone Weimans.

In het programma gaat Simone in Suriname op zoek naar haar roots. Wie waren haar voorouders en wat deden ze?

Een ontroerende reis langs een verdronken dorp, een verlaten plantage en bruisend Paramaribo volgt. Simone leert haar voorouders kennen, mensen die altijd de blik op de toekomst gericht hadden.

Ze komt op het spoor van vier bijzondere vrouwen die al vrij waren ver voordat de slavernij werd afgeschaft.

Verborgen verleden is gebaseerd op het Britse format Who do you think you are? en wordt al jaren uitgezonden door de NTR. In de nieuwe reeks zijn weer acht Nederlanders te zien die de deur achter zich dichttrekken zonder dat ze weten waarheen precies de reis hen zal voeren.

Met de makers van de serie beginnen ze aan een reis door de eigen familiegeschiedenis. Het programma is inmiddels toe aan het vijftiende seizoen. Het programma werkt nauw samen met het CBG Centrum voor familiegeschiedenis en verschillende archieven en historische centra.

De aflevering met Simone is zaterdag 19 februari 2022 te zien op NPO2 vanaf om 20.30u.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN