24.2 C
Republiek Suriname
zondag, juni 23, 2024

Freek Vonk gewond door stekel van vis in Suriname

De bekende bioloog en TV presentator Freek Vonk is in Suriname gewond geraakt door de stekel van een vis. Een scherpe stekel van een tijgermeerval kwam in zijn hand terecht en zit vast. Dat liet hij zelf weten via Instagram.

“Ik had een prachtige tijgermeerval in mijn net gevangen die ik natuurlijk zo snel mogelijk wilde bevrijden. Tijdens het losmaken stak hij mij echter met een van de stekels in zijn borstvinnen in mijn hand. Deze stekels zijn groot, vlijmscherp, keihard en ze zitten helaas vol met weerhaken. De stekel brak af in mijn hand”, aldus Freek.

Ik vind het wonderbaarlijk hoe goed het afweermechanisme van deze prachtige vissen werkt. Die stekels zitten er niet voor niets – en dat heb ik nu aan den lijve ondervonden zei de bioloog over het ongeval. Hij kon niet meteen naar het ziekenhuis in Paramaribo, want hij zat midden in de Surinaamse jungle waar het mistig was.

Vonk is in Suriname voor de opnames van het nieuwe seizoen Freeks Wilde Wereld (Zapp/VPRO) en laat op Instagram zien wat hij allemaal meemaakt. Vorige week liet hij zien hoe je een larve uit een nootje kunt eten.

UPDATE: Volgens de Surinaamse newssite Waterkant is Freek dinsdagmiddag met het vliegtuig opgehaald voor behandeling in Paramaribo.

Op Instagram liet hij deze beelden van zijn wond zien:

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN