21.8 C
Republiek Suriname
zondag, juni 23, 2024

Serena Does benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit

Aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is Serena Does deze week benoemd tot bijzonder hoogleraar Sociale Ongelijkheid & Veerkracht. Dat heeft de universiteit dinsdag bekend gemaakt.

Als bijzonder hoogleraar gaat Does onderzoek doen naar de manieren waarop mensen verschillen in hun percepties van sociale ongelijkheid en hun bereidheid zich hard te maken voor gelijke kansen en gelijkwaardigheid meldt de VU.

Dit gaat ze doen in samenwerking met collega’s van het Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS), wetenschappers uit verschillende vakgebieden, en partijen die zich in de praktijk al jarenlang inzetten voor meer gelijkwaardigheid in de samenleving.

Serena Does is van Surinaamse afkomst en dochter van documentairemaker Ida Does (Chin-A-Loi) en arts Henry Does. Ze behaalde haar Master (cum laude) in sociale en organisatiepsychologie aan Universiteit Leiden, en promoveerde in 2013 aan dezelfde universiteit.

Na haar promotie was zij eerst postdoctorale fellow in de Department of Psychology aan de University of California, Los Angeles (UCLA), vervolgens senior onderzoeker aan UCLA Anderson School of Management, en daarna senior onderzoeker en acting director of faculty searches in UCLA’s Office of Equity, Diversity and Inclusion.

Does is momenteel senior onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut en pogrammacoördinator bij KIS, waar ze kwantitatief en kwalitatief onderzoek verricht, beleid en maatschappelijke programma’s evalueert en wetenschappelijke bevindingen naar praktische interventiemogelijkheden vertaalt. 

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN