30.3 C
Republiek Suriname
vrijdag, juli 19, 2024

DJ’s uit Suriname op Amsterdam Dance Event (ADE)

Voor het eerst gebeurd het dat twee Surinaamse top DJ’s door het grote Amsterdam Dance Event(ADE) uitgenodigd worden om te draaien tijdens de feesten welke plaatsvinden in Nederland. Het gaat om DJ Oefmeister (Raoef Nabibaks) en DJ Andy Safado(Andy Ho). Ook MC Laco is uitgenodigd om aan het Amsterdam Dance Event mee te doen.

Volgens Dax Fong Hing, uitbater van Cafe D’Bar en entrepreneur, die deze jonge Surinamers ondersteunt, is het de eerste keer dat Surinamers worden uitgenodigd om op te treden tijdens het ADE. Het moet als springplank worden gezien voor alle jonge opkomende DJ’s om zover te komen als deze heren om op te treden op het ADE. DJ Oefmeister zal spelen op het feest van Maikel Mendoza en Friends en DJ Andy Safado zal spelen op het feest van DJ Chuckie(Clyde Narain) en van Lady B.

Belangrijk is dat Suriname weet dat onze DJ’s en de kwaliteiten van onze DJ’s vooruit gaan. Het is bewonderenswaardig dat deze heren uit zo een klein land, persoonlijk worden uitgenodigd om zichzelf te kunnen profileren op het ADE. Voor hen is het een grote eer en een positieve ontwikkeling voor Suriname. Daarnaast vormen ze ook een goed voorbeeld voor de jeugd. Zo wordt er bewezen dat er andere mogelijkheden zijn om je tijd te besteden dan te hosselen op straat. Op deze manier kunnen ze ook wat extra geld verdienen om in hun levensonderhoud te voorzien.

De organisatie SULA wat staat voor Support Your Local Artist is ook in het leven geroepen om onze lokale artiesten te ondersteunen om vooruit te komen in de wereld zegt Dominique Ravenberg. Vertegenwoordiger van Sula. Het is bekend dat heel wat internationale top DJ’s afkomstig zijn uit Suriname of een Surinaamse achtergrond hebben. Denk maar aan Afro jack, Chuckie, Sunnery James & Ryan Marciano en Shermanology om maar een paar op te noemen.

De DJ’s zijn er helemaal klaar voor om Suriname op zijn best te presenteren op dit wereldtoneel. Tijdens het event zal er ook gelegenheid zijn om te netwerken en om natuurlijk nog meer buitenlandse gigs te boeken. Ook zullen Oefmeister en Andy Safado de verschillende workshops bezoeken die tijdens het ADE worden gehouden om zo ook hun kennis te delen en te verbreden. Met die kennis zullen ze terug komen naar Suriname en die weer overdragen aan de jeugd en andere jonge opkomende DJ’s.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN