22.6 C
Republiek Suriname
zondag, juni 23, 2024

‘Foute’ kaart van Suriname in reclame

Dat er internationaal een ‘gewoonte’ bestaat om de verkeerde kaart van Suriname te hanteren is al een tijd bekend. Zo gebruikt Google maps een kaart van Suriname zonder het Tigrigebied, dat volgens Suriname door Guyana bezet wordt gehouden. Maar wanneer je als bedrijf voor een eigen reclame campagne deze verkeerde kaart gebruikt, neem je de Surinaamse doelgroep niet helemaal serieus.

Dat gevoel bekroop veel mensen die dit weekend een paginagrote advertentie van het telecom bedrijf Lycamobile in Nederland zagen. In de bewuste advertentie, die mensen oproept voordelig naar Suriname te bellen, wordt een kaart gebruikt waar veel Surinamers zich aan ergeren. Op deze kaart is het betwiste Tigrigebied linksonder niet weergegeven.

lyca_ad

Je zou denken dat ergens in het hele traject, van bedenken van de advertentie tot het doorplaatsen in een Surinaamse krant, iemand wel geroepen zou hebben ‘is dit wel de juiste kaart?’

UPDATE 19/7/2013:
Ook de KLM, een bedrijf dat al tientallen jaren vliegt op Suriname, gebruikt in haar jongste campagne een verkeerde kaart van Suriname:

Verkeerde kaart van Suriname door de KLM

Voor de volledigheid, hieronder de juiste kaart van Suriname die linksonder ook het betwist gebied toont:

kaartSuriname

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN