21.9 C
Republiek Suriname
dinsdag, maart 28, 2023

‘Aptijt uit Suriname opent Kwaku Summer Festival op 13 juli’

De bekende muziekformatie Aptijt uit Suriname zal op de openingsdag van het Kwaku Summer Festival wel optreden. Dit heeft de festivalorganisatie in goed overleg met Aptijt’s tourmanager Jerrel Reyme van Doksa Productions en bandleider Michael Deira afgesproken. De organisatie van het Kwaku Summer Festival is in handen van dezelfde organisatie van het onlangs succesvol verlopen Keti Koti Festival. Aptijt zou op het hoofdpodium optreden voor Morgan Heritage, maar door een inmiddels uitgesproken misverstand was de groep later dan verwacht aanwezig, en heeft zo niet meer kunnen optreden.

“We waren erop voorbereid op te spetteren op Keti Koti, want dat was de belangrijkste reden om naar Nederland te komen”, benadrukt Deira. Ook Vincent Soekra, die samen met Ivette Forster verantwoordelijk is voor de inhoudelijke programmering van beide festivals, meent dat de bittere pil moet worden doorgeslikt, omdat Aptijt niet voor niets ‘het troetelkind van de natie’ wordt genoemd. “Een groep als Aptijt mag niet ontbreken op Keti Koti’, meent hij. “Maar we gaan het goedmaken op Kwaku, één dag voor onze terugkeer naar Suriname”, zegt Deira.

Het Keti Koti Festival is uiterst succesvol verlopen, met ruim 50.000 bezoekers. Het enige ongelukkige minpunt was dat Aptijt niet heeft kunnen optreden. Maar omdat 529 Media Productions en De Vries Producties voor het eerst ook samen verantwoordelijk zijn voor de organisatie van het Kwaku Summer Festival, was het makkelijk om het besluit te nemen dat Aptijt alsnog voor een groot publiek kan optreden.

In de nieuwe opzet van het Kwaku Summer Festival zijn er twee grote podia, ‘de Waterkant’ en het ‘Jongereneiland Tha Block’. Aptijt zal op zaterdag 13 juli, de openingsdag van het festival, op het ‘Waterkant’ podium komen te staan. “De weersverwachting is bijna tropisch, dus alle ingrediënten zijn aanwezig voor een knallend feest, want dat is wat wij van Aptijt als de beste kunnen”, aldus Deira.

Het Kwaku Summer Festival duurt vier weekeinden lang, van 13 juli tot en met 5 augustus. Kijk voor alle info op www.kwakufestival.nl

UPDATE – filmpje openingsdag van het Kwaku Summer Festival 2013:

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN