34.8 C
Republiek Suriname
vrijdag, april 26, 2024

Turks-Nederlandse zakenlui richten blik op Suriname

Turks-Nederlandse zakenlui zijn geïnteresseerd in Suriname. de belangstelling gaat zover dat investeringen niet uitgesloten worden. Het zou dan om ettelijke miljoenen euro’s gaan. Suriname mag binnenkort een delegatie van investeerders verwachten.

Het gaat om zeker vijftien man die belangstelling hebben voor projecten in Suriname. “De ondernemers willen investeren in onder meer landbouw, veeteelt, grond, industrie, luchtvaart en handel”, zegt ondernemer Guven Alkilic tegenover de Ware Tijd. Daar zouden miljoenen euro’s voor beschikbaar zijn. Veel interesse is er voor een eventuele vliegverbinding tussen Turkije via Nederland naar Suriname. Of die ook realiseerbaar is, valt uiteraard te bezien.

SLM en KLM zitten wellicht niet op zulk nieuws te wachten. Volgens Alkilic zouden Turkse toeristen best naar Suriname willen reizen. “En met deze veranderende wereld moet je meer bestemmingen aandoen en niet slechts Nederland hebben als Europa-bestemming.” De voorbereidingen voor de trip worden nu getroffen in overleg met de Surinaamse consul-generaal in Nederland, Roy Lieuw A Sie. Turkse investeringen in Suriname betreffen nu vooral het casinowezen.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN