26.9 C
Republiek Suriname
dinsdag, april 23, 2024

Geen visum maar ‘entree fee’ voor reizigers naar Suriname

Reizigers vanuit Nederland zullen binnenkort visumvrij naar Suriname kunnen afreizen. Passagiers zullen op de Surinaamse Internationale Luchthaven wel een zogeheten ‘entree fee’ moeten betalen.

Dat heeft de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken deze week tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Volgens de bewindsman zal de regeling niet alleen gelden voor personen van Surinaamse afkomst.

Ten aanzien van de entree fee zegt de minister dat het bedrag ongeveer hetzelfde zal zijn als wat er wordt betaald bij een visumaanvraag.

De bewindsman zegt dat er in de komende weken optimaal gecommuniceerd zal worden met stakeholders. Hij noemt vervolgens de luchtvaartmaatschappijen, reisagenten en andere belanghebbenden.

De maatregel geldt overigens niet alleen voor Nederland. Ook reizigers vanuit de Verenigde Staten, België, Frankrijk en Canada zullen visumvrij naar Suriname kunnen afreizen. 

Related Articles

7 REACTIES

 1. Het slaat nergens op, want visumvrij betekent: geen geld betalen ook nergers!!. Ook niet in Suriname voor zogenaamde: entree fee, wat duurder is dan de visum zelf!! Suriname wilt nu verdienen, want wij Surinamers in Nederland hebben geen eenheid!! Omdat wij willen zijn voor onze vakantie, dus dan zeg je: ach maak niet uit en je betaalt!!
  Leer om voor jezelf op te komen en Nee te zeggen!!

 2. Weer een “halfslachtige” bekend making. En lle journalisten zwijgen erover.Dus weer willekeur op Zanderij als je aankomt.Zoals nu, waarbij sommige personen naar een tafeltje met 2-dames worden
  verwezen, bij vertrek, om een formulier a SRD te kopen, daarna kijkt de damen van SLM nieteens
  ernaar, het blijft blanco, maar na een tijd haast ze zich naar de tafel, en het geld wordt stilletjes
  gedeeld !! Corruptie op en top!!!

 3. Zoals altijd wil Sur. op een gedekte manier jou toch te laten betalen omSur. te bezoeken. Wat kwam eerst, het ei of de kip? Geen visum, maar je betaalt KEIHARD het zelfde of hoger bedrag dan voor visum.
  Zoals altijd heeft Sur. maatregelen altijd hiaten.
  Hier is wat de minister van BIBIS DUIDELIJK moet aangeven en opnemen in zijn beschikking wat de situatie zal zijn voor mensen (vooral uit de USA) die een lopende (nog geldige) visum voor Sur. hebben. Zoals ze weten, krijgen USA ingezetenen ook een 5-jarig visum voor Suriname. Please let me know.

 4. Schande van de regeerders, waar blijft de diaspora groep. Suriname sluit de deuren voor eigen volk die in buitenland hebben gevestigd. Ik ben bang dat eigen kinderen van het land niet meer gaan investeren en minder op familie bezoek zullen gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN