31.9 C
Republiek Suriname
vrijdag, juli 19, 2024

Afvaardiging Vereniging van Nederlandse Gemeenten in Suriname

Een afvaardiging van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), is sinds 4 april in Suriname aanwezig voor oriëntatie en om met de districtscommissarissen van gedachten te wisselen over de mogelijkheden voor samenwerking en na te gaan welke ondersteuning er geboden kan worden.

Woensdag 6 april 2022 heeft de afvaardiging van de VNG, te weten dhr. Maarten Beks en mevr. Irene ten Teije vergezeld door dhr. Gilbert van Dijk, een bezoek gebracht aan het district Saramacca.

De Districtscommissaris van Saramacca mevr. Sherin Bansi-Durga heeft de delegatie ontvangen voor overleg. Hierin werd zij bijgestaan door staf en leden van de Agrarische Advies Raad Saramacca (A.A.R).

Tijdens de bespreking tussen het Commissariaat en de afgevaardigden van de VNG zijn de volgende zaken aan de orde gekomen:

a. Verlening technische bijstand voor het opleiden en trainen van jonge melkveeboeren;
b. Training van personeel voor plantvermeerdering ten behoeve van de tuinbouwsector m. n. de fruitteelt;

c. Technische assistentie en training van boeren aan de tropen aangepaste kassenteelt;
d. Technische assistentie en opleiding voor bestuurders van waterschappen in het district Saramacca.

Na het formeel deel heeft de delegatie van de VNG veldbezoeken gebracht aan Zudo Tropical Fruits in het ressort Kampong Baroe, gevolgd door een bezoek aan de Uitkijkpolder te Jarikaba en vervolgens zijn de veldbezoeken afgesloten bij melkveehouder Ganpatsing.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN