21.3 C
Republiek Suriname
vrijdag, juli 19, 2024

Cultural Heritage Scholarship Programme biedt jonge professionals kans kennis te verdiepen

Drie young professionals van het Nationaal Archief Suriname zijn samen met andere young professionals uit Indonesië, Nigeria, Sri Lanka, Suriname en Zuid-Afrika geselecteerd voor het Cultural Heritage Scholarship Programme.

Het gaat om Amos, Rebekka en Akaash die in september in Nederland starten met een masteropleiding rond cultureel erfgoed.

Het Cultural Heritage Scholarship Programme biedt deze jonge Surinaamse professionals de kans om hun kennis te verdiepen.

Dit programma helpt hen de expertise te verwerven die in Suriname ontbreekt en bevordert internationale samenwerking en inzichtuitwisseling met deelnemers uit andere voormalige kolonies zoals Indonesië en Zuid-Afrika.

De start van dit programma betekent een ambitieuze en cruciale stap om onderlinge samenwerking op het gebied van cultureel erfgoed tussen Nederland en de landen van herkomst verder te bevorderen.

“Met onze deelname aan het Cultural Heritage Scholarship Programme gaan we een hele grote verandering brengen. In Suriname wordt kunst en erfgoed niet als belangrijk gezien. Wij willen dat perspectief veranderen.

Na onze deelname zullen wij drieën in staat zijn om kunst en erfgoed in Suriname te promoten en naar grotere hoogtes te brengen”, aldus een van de deelnemers tegen Nuffic.nl die in het kader van Ketikoti sprak met de 3 bursalen over de ongebroken link tussen cultureel erfgoed en het koloniale verleden.

Related Articles

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN