31.9 C
Republiek Suriname
vrijdag, juli 19, 2024

VIDEO: Nederlandse kinderen zingen ‘Bigi Kaiman’ tijdens kinderconcert

Tijdens het Keti Koti kinderconcert in Rotterdam brachten Nederlandse kinderen een bijzondere uitvoering van het Surinaamse lied “Bigi Kaiman” ten gehore. Onder begeleiding van Ronald Snijders op de fluit en Cherish Snijders op de kawina trommel, zongen de kinderen het lied live voor een enthousiast publiek. De organisatie van het concert was mede mogelijk dankzij Abigail Baumgard.

Bigi Kaiman: Een Culturele Verbinding
Het lied “Bigi Kaiman”, vertaald uit het Sranantongo, vertelt het verhaal van een grote kaaiman die de rivier insprong en “tjuwe-tjuwe” riep. Deze uitvoering tijdens het Keti Koti kinderconcert benadrukt de culturele uitwisseling en de verbondenheid tussen Nederland en Suriname, met een focus op de jongere generaties.

Onderzoek naar de Herkomst van Bigi Kaiman
In april en mei van dit jaar heeft de Stichting Geelvinck in Suriname onderzoek gedaan naar de herkomst van dit populaire lied. Gerda Havertong en andere betrokkenen werkten mee aan dit project om de geschiedenis en betekenis van “Bigi Kaiman” verder te verkennen.

Kinderboek Bigi Kayman
Onlangs verscheen ook het kinderboek “Bigi Kayman” van schrijfster Henna Goudzand, dat losstaat van het onderzoek van de Stichting Geelvinck maar hetzelfde verhaal vertelt. Het boek biedt een nieuwe manier voor kinderen om kennis te maken met de Surinaamse cultuur en folklore.

Betekenisvolle Viering van Keti Koti

Het Keti Koti kinderconcert is een onderdeel van de bredere viering van Keti Koti, de jaarlijkse herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen.

De deelname van kinderen aan dit concert, en hun uitvoering van “Bigi Kaiman”, benadrukt het belang van educatie en culturele bewustwording in de strijd tegen racisme en discriminatie.

Related Articles

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN