21.3 C
Republiek Suriname
vrijdag, juli 19, 2024

Nieuw Keti Koti Festival in de Bijlmer op 1 juli

Op maandag 1 juli 2024 is er in Amsterdam Zuidoost een gloednieuw Keti Koti Festival in het Nelson Mandelapark. Dit initiatief komt voort uit de wens van de community om de Keti Koti(*) viering dichter bij huis en in een vertrouwde omgeving te beleven.

Het Nelson Mandelapark zal op deze dag bruisen van de activiteiten met maar liefst 37 standhouders en een gevarieerd podiumprogramma. Het festival, genaamd ‘Zuidoost Beseft’, biedt optredens van tal van bekende artiesten.

Aanwezig die dag zijn onder andere Bryan B. met zijn live band, Lovella Telesford, en The Hybrid Factor onder leiding van Dholakmaster Jimmy Krish, die samen met zijn fusion band diverse bekende Caribische nummers ten gehore zal brengen.

Andere hoogtepunten zijn de Tambu Royal Crew met Antilliaanse muziek, Soulsisters met een negenkoppig gospelkoor, de populaire TikTokker en entertainer DJ Sam Sosa, en Higherlife Collective van Junior Appiah, die eerder de Melkweg uitverkocht.

Verder zullen de jeugddansschool Glo Entertainment Live, Cheyenne Toney (recent succesvol in het tv-programma De Grote Prijs van Nederland), en een back-to-back optreden van de bekende DJ’s Quintern en Fumez het publiek vermaken.

De Amsterdamse tv-presentator Joris van de Sande leidt de festiviteiten, die worden afgesloten met een knallend optreden van de populaire formatie Passion UrbanKawina.

Voor de kinderen is er volop vermaak, en onder de standhouders zijn er diverse culturele, ambachtelijke, culinaire en maatschappelijke aanbieders. Bezoekers krijgen ook de kans om in gesprek te gaan met bestuurders en volksvertegenwoordigers en kunnen zich informeren over lopend beleid.

Iedereen is welkom vanaf 16.00 uur in het Nelson Mandelapark in de Bijlmer. De toegang tot het festival is gratis en het park blijft de hele dag open. Bezoekers wordt geadviseerd om met het openbaar vervoer te komen.

(*) Keti Koti, wat “Gebroken Ketenen” betekent in het Sranantongo, is de jaarlijkse herdenking en viering op 1 juli in Suriname en Nederland. Het markeert de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen in 1873. Tijdens deze dag worden de vrijheid en gelijkheid gevierd en wordt stilgestaan bij het slavernijverleden en de veerkracht van de voorouders. Keti Koti is een belangrijke dag voor bezinning, herdenking en feest in zowel de Surinaamse gemeenschap als in bredere kringen.

Related Articles

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN