31.9 C
Republiek Suriname
vrijdag, juli 19, 2024

Surinaamse ouderen in Nederland krijgen eind juli 2024 eenmalig 5.000 euro

Deze maand kregen Surinaamse ouderen in Nederland de bevestiging binnen van de ontvangst van een eenmalig bedrag van 5000 euro. Dit krijgen ze eind juli automatisch op hun rekening gestort.

Het eenmalige bedrag is voor Nederlandse ouderen van Surinaamse herkomst die voor of op 25 november 1975 naar Nederland kwamen.

Een deel van deze ouderen verwachtte dat hun jaren in Suriname meetelden voor de AOW-opbouw, omdat Suriname toen nog deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. Maar deze jaren tellen niet mee. Hierdoor krijgen zij een lagere AOW.

Het kabinet wil een gebaar van erkenning maken voor het leed en het onrecht dat deze mensen kunnen ervaren. Zij krijgen daarom eenmalig een bedrag van € 5.000. Iedereen die aan de onderstaande voorwaarden voldoet krijgt hetzelfde bedrag.

  • u bent in Suriname geboren en u kwam voor of op 25 november 1975 in Nederland wonen, en
  • u woonde voordat u naar Nederland kwam in Suriname, en
  • u was 18 jaar of ouder op het moment dat u in Nederland kwam wonen, en
  • u heeft op 1 juli 2024 in totaal minimaal 20 jaar in Nederland gewoond. Dat hoeft niet de hele periode achter elkaar te zijn. We tellen de periodes bij elkaar op.

Bent u niet in Suriname geboren? Maar voldoet u wel aan de andere voorwaarden? En kwam u naar Nederland omdat Suriname onafhankelijk werd? Neem dan vanaf 1 juli 2024 contact met op met de SVB.

UPDATE – personen die in aanmerking komen voor dit eenmalig bedrag hebben deze week dit bericht ontvangen:

Related Articles

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN