24.4 C
Republiek Suriname
vrijdag, juli 19, 2024

Keti Koti Junior in het Wereldmuseum in Amsterdam

Op 28 juni, tijdens de afsluiting van het Herdenkingsjaar, presenteert het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) voor de zesde keer de Keti Koti Junior viering in Amsterdam.

Keti Koti Junior is een interactief programma waarbij dit jaar ruim 550 Amsterdamse basisschoolleerlingen het Nederlands slavernijverleden herdenken en de afschaffing ervan vieren. Het evenement belooft een groots spektakel te worden met diverse muzikale acts zoals Untold, Black Harmony, Prisiri Fu Wi Afo en Wayamu.

Daarnaast zal ook dit jaar het Keti Koti Journaal en een spannende quiz onderdeel zijn van het programma.

De Keti Koti Junior viering is het hoogtepunt van een reeks educatieve en kunstvormende lessen over het slavernijverleden van Nederland, die de leerlingen in de afgelopen maanden hebben gevolgd. Het thema van dit jaar is ‘creatief verzet’.

Achtergrond
Het slavernijverleden blijft voor sommige leraren een ongemakkelijk onderwerp om te behandelen, waardoor het niet altijd de nodige aandacht krijgt. Keti Koti Junior vult dit hiaat op door een lessenreeks aan te bieden die niet alleen feitelijke kennis behandelt, maar ook de dialoog stimuleert.

Tijdens de kunstlessen, georganiseerd door Rode Loper en Noordje, wordt creativiteit ingezet om deze kennis en de emoties die bij zo’n pijnlijk onderwerp kunnen opspelen, te verwerken. Leerlingen schrijven gedichten, maken portretten en creëren moderne abstracte kunst. Kunstenaars en kunstdocenten brengen de onderbelichte slavernijgeschiedenis zo dichter bij de belevingswereld van de leerlingen.

De Keti Koti Junior Show vindt dit jaar plaats in de Lichthal van het Wereldmuseum. De tijden zijn als volgt: Oost van 10:00 – 11:45 en Noord van 12:30 – 14:15. De presentatie is in handen van Sosha Duysker.

Over het NiNsee:
Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) is de officiële landelijke organisatie van het Nederlandse Slavernijverleden en de doorwerking daarvan in de huidige maatschappelijke verhoudingen. Het NiNsee verzamelt, beheert en deelt kennis rond de gedeelde geschiedenis van het trans-Atlantische slavernijverleden.

In het Herdenkingsjaar Slavernijverleden programmeert het NiNsee een flink aantal activiteiten om kennisdeling en het bewustzijn over de gedeelde Nederlandse geschiedenis te verbreden. Als onderdeel van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden heeft de Rijksoverheid subsidie beschikbaar gesteld aan het NiNsee om de opening en sluiting van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden te faciliteren.

Related Articles

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN