24.2 C
Republiek Suriname
zondag, juni 23, 2024

Kwaku Summer Festival 2024 van 13 juli tot en met 4 augustus

Ook dit jaar vindt het Kwaku Summer Festival plaats in het Nelson Mandelapark in Amsterdam-Zuidoost. Van 13 juli tot en met 4 augustus 2024 is het een en al gezelligheid nabij het Anton de Komplein, met ondermeer live muziek, eten en drinken!

Het festival wordt gedurende deze vier weekenden gehouden op de zaterdag en de zondag van 14.00u – 23.00u. Op twee vrijdagen zijn er de zogeheten Friday Night Concert, te weten op 19 juli en op 2 augustus van 17.00u – 23.00u.

Kwaku is ooit ontstaan als voetbaltoernooi op de sportvelden van SV Bijlmer. In 1983 verhuisde het festival naar de huidige locatie, dat in die tijd Bijlmerpark heette en nu bekend is als het Nelson Mandelapark.

Eind jaren negentig ontwikkelde het festival zich tot een multicultureel festival dat grote bekendheid verwierf zowel in Nederland als in Suriname. Vanaf 2008 maakt het festival een turbulente periode mee tot de huidige organisatoren (De Vries Producties en 529 Media Producties) het overnamen in 2013 en de naam veranderden in Kwaku Summer Festival.

Het festival was heel lang gratis omdat het oorspronkelijk bedoeld was voor arme Surinamers uit het Bijlmerhoogbouw, die geen geld hebben om op vakantie te gaan. Anno 2024 is het een commercieel event waarbij een dagticket maar liefst 16,50 euro kost. Kinderen onder de 13 jaar mogen gratis naar binnen, maar alleen onder begeleiding van een volwassene.

Voor dat geld krijg je wel veel live muziek en optredens op maar liefst drie podia. Eten en drinken is een belangrijk onderdeel van het Kwaku Summer Festival. Hiervoor zijn talloze stands en bars op het festivalterrein.

Kijk voor meer informatie over het festival en het programma op www.kwakufestival.nl.

Related Articles

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN