24.2 C
Republiek Suriname
zondag, juni 23, 2024

La Rouge en Tabanka brengen gezamenlijk nummer uit

Onlangs besloten de leden van de Surinaams-Nederlandse band La Rouge en de Kaapverdiaans-Nederlandse formatie Tabanka, de koppen bij elkaar te steken. Het resultaat is een gezamenlijk nummer dat deze maand werd gelanceerd.

‘É di Mas’ is de titel van een swingend en energiek nummer dat het resultaat is van de unieke samenwerking tussen de twee bands.

De Rotterdams-Kaapverdiaanse groep Tabanka speelt dé populaire dansmuziek van Kaapverdië. Het is snelle, opzwepende dansmuziek die traditioneel wordt voortgestuwd door de gaita, een soort accordeon, en ondersteund door het ritme van de ferrinho, een wasbord-achtig instrument. Kenmerkende muziekinstrumenten zijn ook de schelphoorn, percussie en fluitjes.

De Amsterdams-Surinaamse groep La Rouge La Rouge is zowel in Suriname als in Nederland een kopstuk van de kaskawina, een explosieve hedendaagse kawina-stijl. Een stijl die in de laatste decennia van de 19e eeuw is ontstaan onder invloed van de muziek- en dansvormen banja, laku en tuka en verwant aan Afrikaanse muziek.

De videoclip van deze unieke samenwerking is hieronder te zien en nodigt zeker uit tot swingen!

Related Articles

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN