26.2 C
Republiek Suriname
zondag, mei 19, 2024

Uitbundige viering Holi-feest in Den Haag

Op vrijdag 18 maart 2022 vieren meer dan een miljard mensen over de hele wereld het Holi-feest. Sedert de vestiging van grote groepen Hindoestanen uit Suriname in Den Haag, nu ruim 40 jaar geleden, wordt Holi ook in deze stad intens en uitbundig gevierd.

Onder de noemer ‘Haagse Holi Hangámá’ oftewel Haags Holi Spektakel wordt dit kleurrijke feest vrijdag op een uitbundige wijze in Den Haag gevierd. De organisatie ligt in handen van Stichting Holi Samen en een aantal Haagse culturele en maatschappelijke organisaties.

Naar verwachting zullen ook dit jaar ruim 5.000 mensen de viering bijwonen in het Wijkpark Transvaal. Het holi-feest is van 13.00 tot 18.00 uur en de toegang is gratis.

In Suriname is de dag een nationale vrije dag:

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN