34 C
Republiek Suriname
dinsdag, maart 26, 2024

Naam van nieuw ‘Brasa Park’ is een tribute aan Roy Ristie

Het nieuwe park op de Gaasperdammertunnel in Amsterdam Zuidoost heeft onlangs de naam Brasapark gekregen. De naam is bedacht door Roy Ristie, een bevlogen inwoner van Zuidoost, die afgelopen december overleed.

Brasa betekent omhelzing of knuffel in het Surinaams: een toepasselijke naam voor een park dat voor verbinding moet zorgen. Het park verbindt het Nelson Mandelapark en het Gaasperpark, maar ook de wijken Gaasperdam en de Bijlmer. Die waren door de A9 gescheiden.

Tijdens de participatie bleek al dat duizenden inwoners uit Zuidoost zich betrokken voelen bij dit bijzondere park. Ook de naam Brasapark komt vanuit de mensen uit Zuidoost. Met Brasapark krijgt het stadsdeel een prachtig park met een warme naam, die de herinnering aan Roy Ristie levend houdt.

Ook de inrichting van een groot deel van het park wordt samen met bewoners gedaan. Er komen een stadstuin, een natuurspeeltuin en routes en toestellen voor urban sports. Daarnaast zet de gemeente Amsterdam een programma voor kunst en cultuur op.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN