26.9 C
Republiek Suriname
dinsdag, april 23, 2024

Narsingh presenteert 10e reeks van TV programma Iedereen Verlicht

De 46-jarige Narsingh Balwantsingh is een Nederlands presentator, programmamaker, theatermaker en acteur van Surinaamse origine. Voor het NTR TV programma Iedereen Verlicht reist hij met zijn tuk tuk door heel Nederland.

Het TV programma gaat over persoonlijke verhalen van mensen die zich, vaak geïnspireerd door het hindoeïsme, spiritueel bezighouden met het verbeteren van zichzelf en de wereld.

Narsingh bezoekt mensen die op de één of andere manier op zoek zijn naar persoonlijke verlichting en meer levensgeluk. Op 27 februari aanstaande begint alweer de tiende reeks van nieuwe bijzondere ontmoetingen en verhalen op NPO 2.

Vlak voor aanvang van deze tiende reeks blikte Narsingh terug op de afgelopen negen en zegt ondermeer: “Toen we begonnen met Iedereen Verlicht zouden we maar één seizoen maken. We krabden aan de oppervlakte en kwamen in een wereld terecht die dieper ging dan dat we van tevoren hadden kunnen bedenken. De wereld van mensen die bezig zijn met spiritualiteit, persoonlijke groei en duurzaamheid is groter dan we hadden gedacht.

Nu maken we de 10e serie en nog steeds dienen de verhalen zich moeiteloos aan.

Wat hem wel opvalt, is dat er nog steeds een taboe heerst op de term spiritualiteit. Mindfulness is inmiddels omarmd, maar meditatie is zweverig. Terwijl het dezelfde basis en hetzelfde doel heeft.

“Yoga is omarmd als gezonde sportieve lifestyle, maar yoga als manier om te verbinden met jezelf of iets hogers is voor veel mensen nog net een brug te ver. Ons programma laat zien dat er niets engs is aan spiritualiteit en dat het dichterbij is dan velen denken”, zegt hij in deze terugblik.

De tiende reeks van Iedereen Verlicht is vanaf zondag 27 februari 2022 te zien om 16.22 uur op NPO 2.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN