31.9 C
Republiek Suriname
vrijdag, juli 19, 2024

De geschiedenis van Volkswagen

In 1937 is het automerk Volkswagen in het leven geroepen. Dit merk is door het Duitse Arbeidersfront opgezet en het hoofdkantoor stond in Wolfsburg. De firmanaam is de Duitse term voor “Auto van het volk”. Dit is vooral een verwijzing naar de eerste wagen. Als eerste in serie gefabriceerde wagen rolde Type 1, ook bekend onder de naam Käfer (Kever), van de transportband. De populariteit ervan berustte op de betaalbare prijzen. In 1938 is deze auto geïntroduceerd aan het grote publiek en tot 2003 heeft de productie ervan plaatsgevonden. Ferdinand Porsche participeerde persoonlijk in het ontwikkelen van de Kever. Het model is overal ter wereld geliefd geworden en er zijn ruim 21 miljoen stuks gebouwd. Het model heeft aan talloze racecompetities, films en games meegedaan en heeft grote invloed gehad als een in serie geproduceerde, voordelig geprijsde, degelijke en fraaie auto.

Volkswagen’s moderne lijn kent de volgende modellen: de 3-drie- en vijfdeurs Up!, de vijfdeurs Polo hatchback, de Golf (hatchback en stationwagen), de Golf SV, Passat (sedan en stationwagen), de SUV’s Tiguan, Touareg en T-Roc, de crossovers Touran en Sharan, de Amarok terreinwagen en de executive sedan Arteon. Deze onderneming loopt in de pas met de hedendaagse wereld en heeft oog voor de milieuaspecten, wat de reden is dat ze elektrische uitvoeringen van de Up! en de Golf op de markt brengen.

In aanvulling op de personenwagens levert de Volkswagen Groep tevens bedrijfswagens. Het betreft hier bestelwagens en bestelbussen. Tot deze categorie behoren de modellen Caddy, Saveiro, Transporter, Caravelle, California en Crafter.

Te beginnen met de eerste modellen, blinken de modellen van VW uit vanwege de degelijkheid, de uitstekende kwaliteit en het lage verbruik.

Modellen van de Polo en de Golf hebben in uiteenlopende jaren prestigieuze prijzen gekregen, onder andere de “Auto van het jaar”, “United States Motor Trend Car of the Year” en “Europese auto van het jaar”. Met het aanbod van de onderneming wordt rekening gehouden met de wensen van bijna alle mogelijke klanten. Zo werden er in 2018 ruim 10 miljoen automobielen over de hele wereld afgezet, waarmee de populariteit van het merk nog eens extra wordt beklemtoond. Auto-onderdelen zijn te vinden in de online winkel Onderdelenwebshop24.nl

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN