31.9 C
Republiek Suriname
vrijdag, juli 19, 2024

Bellen naar Suriname voor de lekkerste recepten

Ondanks dat Suriname aan de andere kant van de wereld ligt, is het best mogelijk om de Surinaamse keuken naar Nederland te brengen. Het recept afkijken bij je moeder of oma kan misschien niet. Het recept vragen daarentegen kan natuurlijk wel! Het is belangrijk om met je roots en familie in contact te blijven. Daarom kun je bij Recharge.com internationale opwaarderingen doen. Zet tegoed op jouw Surinaamse simkaart of op die van een familielid in Suriname. Tijdelijk betaal je bij je eerste opwaardering geen transactiekosten! Wacht dus niet langer en zet tegoed op jouw Surinaamse simkaart of op die van een familielid in Suriname.

Dit zijn de gerechten waarvan jij het recept van je moeder wilt krijgen:

  1. Roti. Kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Een gerecht met onder andere kouseband, aardappelen en kip.
  2. Cassave. De Surinaamse patat! Heerlijk om te bakken of te koken. Wordt vaak gegeten in combinatie met bakkeljauw (vergeet deze vis niet eerst uit te koken of in lauw water te weken, anders is hij echt heel zout!).
  3. Moksi Meti. Als je het zou vertalen betekent het iets als ‘gemengd vlees’, het gaat om een mix van bijvoorbeeld eend, char siu, kip en varkensvlees. Ideaal in combinatie met bami of rijst.
  4. Sauto soep. Soep is echt niet alleen voor zieke mensen! Een rijk gevulde soep met ei, kip, gebakken uitjes, sambal en taugé.
  5. Berkat. Het gaat misschien niet lukken om dit gerecht in een bananenblad te serveren, zoals wordt gedaan in Suriname. Maar dit gerecht met witte rijst, gele rijst, kip, rundvlees, gudangan en pejeh is zeker de moeite waard om te koken!

Wie in je familie maakt de lekkerste roti? Je tante, moeder, oma, nicht? Wie het ook is, wacht niet langer en bel gelijk even op!

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN