22.6 C
Republiek Suriname
zondag, juni 23, 2024

Muzikaal eerbetoon aan Max Nijman

Max Renier Nijman (Moengo, 18 maart 1941), bijgenaamd Soulman Number One, was een Surinaams-Nederlands zanger. Hij werd ook wel “The Godfather van het Surinaamse lied” genoemd; zijn populariteit
kun je het meest vergelijken met die van Andre Hazes in Nederland. Max heeft opgetreden met vele grote artiesten uit zijn tijd zoals Brook Benton, Wilson Picket, Mighty Sparrow, Johnny Nash, Ben E King, Percy Sledge en Swamp Dogg.

A Tribute to Max Nijman zal in november 2016 in de Nederlandse theaters te zien zijn. Een muzikaal spektakel waarin alle hits van Max Nijman ten gehore gebracht zullen worden op een adembenemende manier. Nummers die worden gekoesterd, die het publiek weer terugbrengen naar vele mooie momenten en herinneringen. Via zang en muziek zal Max Nijman geëerd en gememoreerd worden. Zijn muziek zal altijd blijven voortleven.

Reeds vanaf 2014 zijn wij bezig met het produceren van een muzikaal eerbetoon aan hem. Helaas kan Max Nijman er niet meer zelf bij zijn maar hij heeft hiervan geweten en ook zijn goedkeuring aan dit project gegeven. In het bijzijn van zijn geliefden is Max Nijman op dinsdag 19 januari 2016 helaas overleden.

In 2014 bracht platenmaatschappij TopNotch een verzamel-cd uit in de Sranan Gowtu-reeks;
“Adjossi en andere beroemde Poku’s” bevat nummers uit Nijmans Dureco-periode.

In 1968 verhuisde Nijman naar Nederland waar hij zeven jaar later, onder contract van Dureco, zijn debuutalbum Katibo uitbracht; behalve soul was er ook kaseko, latin en reggae te horen in het Surinaams, Nederlands en Engels. Het titelnummer, Adjossi en Ai Sranan werden zijn bekendste nummers.
Deze formule werd voortgezet op de albums Wan Dei Lobi en Ini Wan De waarop Nijman samenwerkte met de band van producer Stan Lokhin.
Ook daarna verscheen er nog nieuw plaatwerk.

In 2005, tijdens zijn afscheidsconcert in Paramaribo ontving Nijman de onderscheiding grootofficier in de Ere-Orde van de Palm. In november 2005 zette Max Nijman, op advies van zijn onafscheidelijke vrouw Rinia, een punt achter zijn ruim vijftigjarige carrière.

Speellijst
di 08 nov – Theater de Purmaryn, Purmerend 0299-432205
za 12 nov – Koninklijke Schouwburg, Den Haag 0900-3456789
zo 13 nov – Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam 010-4843333
za 19 nov – Schouwburg Almere, Almere 036-8455555
za 26 nov – De Meervaart, Amsterdam 0900-4107 777

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN