21.9 C
Republiek Suriname
dinsdag, maart 28, 2023

Theaterhit ‘Paramaribo-Texel’ t/m 20 dec in theaters

Het theaterstuk ‘Paramaribo-Texel’ was deze zomer DE theaterhit op het Terschellingse Oerolfestival en de tournee in Suriname was compleet uitverkocht. Het stuk is nu te zien in de Nederlandse theaters van vrijdag 6 november t/m zondag 20 december. Helen Kamperveen en Leny Breederveld die hun strepen in het theater dubbel en dwars verdiend hebben, spelen in Paramaribo-Texel vrouwen die beiden de oceaan oversteken; de een reist naar Suriname en de ander naar Nederland.(FOTO: Ben van Duin)

In hun ‘toevallige’ ontmoeting weerspiegelt zich de relatie tussen beide landen, maar het is vooral een persoonlijke confrontatie van twee vrouwen met elkaar en zichzelf. De overtocht van het bekende naar het onbekende vormt deze vrouwen en bepaalt de keuzes in hun verdere leven, gekenmerkt door gevoelens van verlies, verandering, ontdekking en overgave. Hun bewondering voor en nieuwsgierigheid naar de ander, naar datgene wat nog vreemd is en allengs vertrouwder wordt, verbindt hen meer en meer. En door alles heen klinkt de muziek van Beppe Costa.

Paramaribo-Texel is een muzikaal eerbetoon aan het onbekende, waarbij verhalen uit de Surinaamse en Texelse familiegeschiedenissen van Helen Kamperveen en Jette Derlagen de inspiratiebron vormen.

Flarden zien we, van de levens van de twee vrouwen en dan vooral wat hen bindt met Suriname. Goed getypeerd, mooi vervlochten. Bescheiden maar trefzeker verweven met muziek“. (Dagblad van het Noorden)

Paramaribo-Texel is zo’n voorstelling waarvoor het al even gruwelijke woord ‘hartverwarmend’ lijkt uitgevonden, maar alle promotieblurb terzijde is dit ook gewoon een tedere en goedgemaakte theatervoorstelling. Paramaribo-Texel is af” (Theaterkrant).

Paramaribo-Texel
Rudolphi Producties / Jette Derlagen
Van vr 6 nov t/m zo 20 dec in de theaters
Meer info en speellijst op www.viarudolphi.nl

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN