22.6 C
Republiek Suriname
zondag, juni 23, 2024

Borgoe rum uit Suriname steeds bekender in Nederland

Borgoe rum uit Suriname timmert behoorlijk aan de weg in Nederland. Steeds meer mensen maken kennis met deze heerlijke bruine rum die vanuit Suriname wordt geïmporteerd. En de reacties zijn positief! Dat bleek op het onlangs gehouden Whisky & Rum aan Zee festival in IJmuiden. Borgoe rum en andere producten van Suriname Alcoholic Beverages NV (SAB) uit Paramaribo werden daar uitgebreid gepresenteerd door de firma Walraven/Sax uit Breda. Het Nederlandse bedrijf verzorgt de distributie van de SAB producten uit Suriname.

Over Borgoe
Borgoe is Suriname’s meest gevierde donkere rum en wordt geproduceerd door Suriname Alcoholic Beverages N.V. Het bedrijf is opgericht in 1966 en begon met het bottelen en distribueren van rum, gemaakt van het suikerriet van de Mariënburg plantage. Borgoe werd in 1982 geïntroduceerd ter herdenking van het 100-jarig bestaan van de suikerplantage in Mariënburg vandaar de naam Borgoe ’82. De rum wordt gelagerd in traditionele eikenhouten vaten, voordat het verder wordt gemengd tot uiterste perfectie. De naam ‘Borgoe’ is de Surinaamse verbastering van het woord ‘burg’ uit de plaatsnaam Mariënburg.

Whisky & Rum aan Zee festival
Het Whisky & Rum aan Zee festival is een jaarlijks terugkerend evenement dat vorige maand in het Noord-Hollandse IJmuiden werd gehouden. De SAB producten werden daar op een geheel eigen stand gepresenteerd. Deze stand met, naast Borgoe ook, de Surinaamse producten Black Cat, Hannapier en Marienburg Rum(Palm) trok veel bezoekers uit het hele land. Het daar getoonde assortiment van Borgoe producten was heel breed en bestond uit Borgoe 82 en Borgoe Extra maar ook de zeer gewilde Borgoe 8 years old en de Borgoe 15 years old. Bezoekers konden bij de stand proeven en zo kennis maken met Borgoe’s fluweelzachte samenstelling met een lichte hint van hout en karamel, wat dan ook volop werd gedaan. De stand van Borgoe:
Borgoe_beurs

Prijzen
De verschillende Borgoe rums hebben al vele prijzen gewonnen. Zo heeft o.a. de Borgoe 15 Year old rum sinds haar introductie in 2011 al verschillende medailles gewonnen waaronder 4 prestigieuze gouden medailles. Ook won Borgoe al 2 jaar op rij een gouden medaille in de categorie ‘Best Premium Rum′ tijdens ‘The Dutch Rum Awards’.
borgoe_overzicht

Borgoe in Nederland
Anno 2014 is Borgoe overal in Nederland verkrijgbaar. De rum wordt geïmporteerd uit Suriname en door de firma Walraven/Sax uit Breda breed gedistribueerd in heel Nederland. Borgoe is verkrijgbaar op A-locaties bij de Gall & Gall en Mitra slijterijen en natuurlijk ook bij de goed gesorteerde zelfstandige slijterijen. Ook bij vele horeca groothandels of Surinaams georiënteerde ondernemingen zijn deze Surinaamse producten verkrijgbaar.

Borgoe Party
Ook in het uitgaansleven in Nederland is Borgoe geen onbekende meer. Al bijna 5 jaar worden Surinaamse Borgoe Party’s in Rotterdam georganiseerd. Dat zijn grote feesten waarbij de Surinaamse manier van feesten centraal staat en daar mag Borgoe natuurlijk niet ontbreken! De eerst volgende Borgoe Party is een speciale editie op woensdag 31 december in verband met oudjaar. Op oudejaarsdag barst in Suriname een groot feest los en dat feest kun je ook in Nederland vieren op de Owru yari Bakka’Na party- powered by Borgoe, van 14.00u – 21.00u in de Maassilo te Rotterdam. Kijk voor alle informatie over dit feest op www.borgoeparty.nl

borgoeflyer

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN