26.9 C
Republiek Suriname
dinsdag, april 23, 2024

Berg & Dal Eco & Cultural River Resort in Suriname

Een bezoek aan Suriname is pas compleet als je naar het Berg & Dal Eco & Cultural River Resort bent geweest. Dit resort, circa 85km verwijderd van de hoofdstad Paramaribo, bevindt zich in een prachtig bergachtig gebied waar de Suriname rivier tussen slingert. Berg & Dal biedt je een complete vakantie ervaring: lekker eten, actief zijn, cultuur opsnuiven maar ook even lekker uitrusten.

Je kunt er natuurlijk met eigen vervoer naartoe maar ook met de bus die vanuit Hotel Krasnapolsky vertrekt naar Berg & Dal. De weg naar Berg & Dal is volledig gerenoveerd en een plezier om op te rijden. Eenmaal aangekomen bij het resort wordt je vriendelijk ontvangen met een drankje en begin je direct je ogen uit te kijken. Prachtig uitzicht vanaf de terrassen op de Suriname rivier, de weelderige vruchtentuin, de schitterende lodges en wat meteen opvalt: een serene rust.

Na het inchecken bij de receptie en het boeken van je activiteiten bij het Adventure Centre staat er een heerlijke Surinaamse lunch op je te wachten in het Kiskadee Restaurant waarna je voldaan naar je stijlvolle lodge kan gaan. De luxe en comfort hier midden in de natuur is de manier om aan de drukte van de stad te ontsnappen en helemaal tot rust te komen. Riverfront View Lodges met uitzicht op de Suriname rivier, indrukwekkende Forest View Lodges, gebouwd hoog tegen de helling van de berg aan, en de Panorama Lodges met een gecombineerd uitzicht op het regenwoud en de Suriname rivier. Welke lodge je ook boekt, het uitzicht is fantastisch!

bergdal2

Nadat je bent opgefrist is het hoog tijd om meer te zien van deze prachtige omgeving en hoe kan je dat beter dan met een van de activeiten van het Adventure Centre. Voor jong en oud zijn er activiteiten te boeken die het bezoek aan Berg en Dal onvergetelijk zullen maken. De kundige gidsen zorgen voor een gedenkwaardige excursie zoals de historische bergwandeling, de boottocht op de Suriname rivier in een echte korjaal en een must voor de volwassen de Canopy Line met als hoogtepunt een kabel over de brede Suriname rivier!

Na terugkomst op het Resort kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad met ook hier prachtig uitzicht op de Suriname rivier. Tijdens het diner wordt je weer verwend met een heerlijk typisch Surinaams buffet en kan je na afloop nagenieten met een tropische cocktail bij de Chill Out Lounge.

bergdal1

Mocht je wat langer op dit Resort zijn dan bestaat er ook de mogelijkheid om uitstapjes te maken naar o.a. het Brokopondo Stuwmeer en Brownsberg Natuur Park.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN