24.6 C
Republiek Suriname
zondag, oktober 1, 2023

Makandra SU Lifestyle Event op 28 september

Op zondag 28 september 2014 vindt bij Vereniging Ons Suriname in Amsterdam Oost de eerste editie plaats van het Makandra SU Lifestyle event, een lifestyle evenement vanuit Surinaams perspectief. Het event is een opvolger van het Makandra SU lifestyle boek dat initiatiefneemster Grace Jagdewsing en journalist Petra Schouten in december 2013 lanceerden.

Heeft u vragen over uw gezondheid? Wilt u een diabetescheck laten uitvoeren? Luisteren naar interessante sprekers op het gebied van SU lifestyle? Make up advies? Een rustgevende Afrikaanse hoofd- of stoelmassage? Tips over verantwoorde SU hapjes en drankjes? Dan bent u van harte uitgenodigd om de eerste editie van Makandra SU lifestyle Event bij te wonen, dat zal plaatsvinden op zondag 28 september bij Vereniging Ons Suriname in Amsterdam (Oost).

Jagdewsing en Schouten hopen anderen te informeren over en te enthousiasmeren voor een gezondere SU lifestyle. In vergelijking tot andere bevolkingsgroepen, lopen mensen van Surinaamse afkomst meer risico. Ze krijgen deze aandoeningen op jongere leeftijd en sterven ook vaker aan de gevolgen ervan. Voor een deel is dat genetisch bepaald, maar ook verkeerde voeding speelt een grote rol.

Makandra SU lifestyle Event heeft een middag- en een avondprogramma. Tussen 13.00 en 18.00 speelt voorlichting een belangrijke rol. Er zijn gastsprekers, maar er is ook muziek, kunst en optredens. Daarnaast een (gezondheids)markt, een wellnesscorner en natuurlijk foodstands met gezonde SU hapjes. Aan de kleintjes wordt ook gedacht terwijl de ouders een heerlijke massage ondergaan, vermaken de kids zich in de kidscorner. Vanaf 19.00 is het partytime, met deejays en optredens (zang, dans en stand up comedy).

Sprekers op de dag zijn: Haydee Sarucco (voedingsdeskundige en sportdiëtist), Dr. Navin R. Bindraban (cardioloog), Usha Marhé (schrijfster, journalist en coumnist), Dinesh Pultoo (Food waste project). Verder interactieve Yoga- en bewegingsdemonstraties. Optredens van o.a. Nita Liem (Javaanse dans: Don’t Hit Mama), Sergio Bunsee (stand up comedy), John Sedney (zanger) en Kids van Oost (drums).

Stands: make up workshop/advies, Afrikaanse hoofdmassage, Bamboe stoelmassage, Funky Bohemians Sieraden, Workshop schoensieraden, Gelnagels, Barababe (glutenvrije Bara’s Usha Marhé), Smooth to Go, Second Heaven kleding.

Avondprogramma wordt gehost door Anil Jagdewsing (theatermaker, acteur en presentator). Optredens van Sergio Bunsee (Stand up comedy X-rated), Sharla Sookhai (zang) en Luca van Loo (zang). De avond wordt een cross-over dansfeest East meets West meets South.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN