21.9 C
Republiek Suriname
maandag, mei 20, 2024

Damaru in TV serie vanuit jungle Suriname

Op zondag 20 april 2014 gaat de reality adventure show ‘Ik Ben Een Ster, Haal Me Hier Uit!‘, van start bij RTL 5. In dit programma ruilen tien BN’ers waaronder de Surinaamse zanger Damaru, hun comfortabele levensstijl in voor een avontuurlijk verblijf op één van de meest onherbergzame plekken op deze planeet: de hete, vochtige jungle van Suriname met als naaste buren onder andere slangen en kakkerlakken. Het programma dat zondag om 20.00u te zien is, wordt gepresenteerd door Jan Kooijman en Nicolette Kluijver.
(FOTO: RTL5)

Dino Orpheo Canterburg (Paramaribo, 2 juli 1986), beter bekend onder zijn artiestennaam Damaru, is een Surinaamse zanger en rapper. Hij komt niet vaak in de jungle, maar is vroeger wel padvinder geweest. Een echte held is Damaru niet: hoe kleiner het beestje, hoe banger hij is. Slangen daarentegen vindt hij niet eng. Damaru heeft een hekel aan zwakke spelers in zijn groep, maar beseft zeker dat hij in dit spel zélf die zwakke speler zou kunnen zijn…

https://www.youtube.com/watch?v=g3doP9v_vrA

De zanger scoorde enkele hits in Suriname, zoals Yu Na Mi Engel, Hey Baby, Sranang Koningin en natuurlijk Mi Rowsu, dat hij voor zijn dochter schreef. In 2009 kwam Damaru naar Nederland en tekende een contract bij het Nederlandse hiphoplabel TopNotch. Hij bracht er zijn nummer Mi Rowsu uit. Een maand later maakte Damaru samen met Jan Smit en DJ Rudy Mackay een nieuwe versie van het nummer Mi Rowsu onder de titel “Mi rowsu (Tuintje in mijn hart)”. Daarmee kwam hij op nummer één in de Single Top 100 en in de Single Top 40. Zijn laatste nummer is ‘In mijn dromen’:

Damaru woont en werkt in Suriname en is begin deze week speciaal voor de pers screening van het programma naar Nederland gevlogen. Waterkant.Net was op maandag 14 april aanwezig bij de pers screening en maakte deze reportage:

Caribbean Easter Party
Om ook live van deze artiest te genieten heeft de organisatie van de 25+ CARIBBEAN EASTER PARTY, die op zondag 20 april (1e Paasdag) in de Sir Winston Club te Rijswijk(ZH) gehouden wordt, Damaru uitgenodigd om als Special Guest aanwezig te zijn. Damaru zal onder andere zijn nieuwste nummer ‘In mijn dromen’ ten gehore brengen. Ook de populaire allround live band La Fiesta is van de partij samen met DJ Meo Mania. Kijk voor meer informatie over dit feest ook op www.carifesta.nl.

dama

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN