25.5 C
Republiek Suriname
dinsdag, april 23, 2024

Kwaku Summer Festival 2014 wordt groots

Kwaku Summer Festival is de nieuwe naam van het oude ‘Kwakoe festival’ dat sinds 1975 iedere zomer plaatsvindt in de Amsterdamse Bijlmermeer. In 2013 is het festival in de professionele handen gekomen van de organisatoren van het succesvolle Keti Koti Festival in Amsterdam, die het evenement onder de naam Kwaku Summer Festival een nieuwe impuls hebben gegeven. Deze organisatie, Kwaku Summer Festival BV, mag het dit jaar weer doen. Vincent Soekra, Ivette Forster, Frans de Vries en Jacco van Sandijk, de vier partners in het bedrijf hebben op dinsdag 25 maart 2014 op het Stadsdeelkantoor Amsterdam Zuidoost met stadsdeel voorzitter Tjeerd Herrema hun handtekeningen onder het contract gezet:

Kwaku Summer Festival 2014 wordt groots

“Dit wordt waarschijnlijk één van mijn laatste daden als demissionair stadsdeelvoorzitter, maar ik doe het met heel veel plezier, want de vergunningverlening voor Kwaku 2014 aan deze organisatie is unaniem door het bestuur gesteund. Het voorstel was gedaan op basis van de behaalde prestaties en de hele positieve evaluaties van het evenement. Deze mensen staken hun nek uit om het evenement op een andere manier te organiseren in 2013 en dat is goed bevallen. Er was een grote opkomst en er kwam ook nog een compliment van de burgemeester die zei dat Kwaku het belangrijkste evenement van Amsterdam is; daar kan je wel mee binnenkomen,” zegt Herrema.

Hij zegt ervan bewust te zijn dat de organisatie na de eerste prestatie nu veel waar te maken heeft, maar heeft er het volste vertrouwen in dat het zal lukken. “Kwaku is één van de iconische festivals geworden van Amsterdam Marketing. Zij hebben er een paar evenementen uitgepikt die zij iconisch vinden en daar is Kwaku er één van. Het staat in een rijtje naast Holland Festival en daar zijn we wel blij mee en terecht. Kwaku is Amsterdam, dat is de realiteit. Kwaku maakt Amsterdam mooi,” zegt Herrema. “Zuidoost staat inmiddels bekend als hét ‘evenementen gebied’ van heel Nederland”.

Kwaku Summer Festival BV partner De Vries is realistisch dat het tekenen van het contract slechts het begin van het zware werk aankondigde. “Dit betreft ook een verplichting naar ons toe; we moeten nog een keer zo hard aan de slag om weer zo’n goed festival neer te zetten. Je kan niet achterover leunen en denken het is gelukt, dus het zal wel weer lukken,”” zegt hij.

kwaku2014b
Het team van Kwaku Summer Festival

Forster vertelt dat het festival programma al vorm krijgt. “Naast de vele artiesten die zich aanbieden om op te treden zijn er ook veel maatschappelijke organisaties die willen meedoen, theatergezelschappen, Surinaamse vrouwen van de Bijlmer die Bigi Sma Dey willen terugbrengen en een jongeren programma,” zegt ze. Ze vertelt ook over de samenwerking met TopNotch die een “Tribute To” onderdeel zal organiseren met nummers van oude Surinaamse muziekiconen die vertolkt zullen worden door jonge Surinaamse en Nederlandse sterren. “Ik heb er heel veel zin in; als ik kijk naar wat mensen ons komen aanbieden word ik blij,” zegt ze, om er nog snel aan toe te voegen: “en voetbal natuurlijk.”

Soekra speelt daarop naadloos in met de aankondiging dat dit jaar het sportcomplex in het Bijlmer Park in zijn geheel zal worden gebruikt. “De senioren competitie is al bijna volgeboekt; de meeste teams hebben zich al aangemeld,” zegt hij. De mogelijkheid wordt bekeken om, in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Suriname, de Jeugd U-13 kampioenen uit Suriname naar Nederland te halen voor demonstratiewedstrijden hier. “We zullen competities hebben voor jongeren en senioren en er komt naar alle waarschijnlijkheid een team uit Engeland,” zegt Soekra.

Kwaku-Voorbeeld-voorpagina-202x300De partners kondigen ook officieel aan dat er dit jaar, speciaal voor Kwaku, een blad wordt geproduceerd. De eerste editie van Kwaku Tori magazine, waarvan 100.000 exemplaren zullen worden gedrukt, rolt in de laatste week van juni van de pers. “Wat een goed idee,” zegt Herrema. Hij wenst de organisatie succes toe: “De energie die ik hier voel zal bepalend zijn voor het festival. Dit is de ziel van Kwaku.”

Soekra zegt blij en trots te zijn dat hij en zijn partners het festival dit jaar weer in beheer krijgen. “We zijn hier zeker heel blij mee, vooral ook omdat het ons unaniem gegund is. Het is een beloning voor de prestatie van 2013. Vorig jaar hebben we de basis neergezet voor het niveau waar we naartoe willen. Het wordt nu nog beter,” belooft hij.

Kwaku Summer Festival 2014 barst los op 12 juli en duurt dit jaar 5 weken tot 10 augustus.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN