23.1 C
Republiek Suriname
maandag, mei 20, 2024

Film ‘Hoe Duur was de Suiker’ naar Suriname

De film Hoe Duur was de Suiker, gebaseerd op de succesvolle roman van Cynthia McLeod, gaat woensdag 4 december in première in Paramaribo, Suriname. Vanaf 5 december is de film in heel Suriname te zien. De première is in aanwezigheid van schrijfster Cynthia McLeod, regisseur Jean van de Velde en de castleden Yootha Wong-Loi-Sing (in de film Mini-Mini) en Genelva Krind (in de film Maisa), respectievelijk rechts en links op de foto.

Hoe Duur was de Suiker was op 25 september 2013 de openingsfilm van het Nederlands Film Festival en draait nu in de Nederlandse bioscopen. Momenteel staat de film op de vierde plek in de Nederlandse bioscoop top 20. De film is geproduceerd door Paul Voorthuysen en Richard Claus en gedistribueerd door Entertainment One Benelux.

De film vertelt het meeslepende verhaal van twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith (Gaite Jansen) en haar lijfslavin Mini-Mini (Yootha Wong-Loi-Sing). Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres? De film is geschreven en geregisseerd door Jean van de Velde, die eerder verantwoordelijk was voor Wit Licht en De Kleine Blonde Dood. Naast Gaite Jansen en Yootha Wong-Loi-Sing bestaat de cast uit onder anderen Kees Boot, Maurits Delchot, Anna Raadsveld, Yannick van de Velde, Genelva Krind en Werner Kolf.

Zangeres en actrice Yootha Wong-Loi-Sing speelt een van de hoofdrollen en Waterkant.TV sprak met haar in Rotterdam over de film:

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN