24.4 C
Republiek Suriname
vrijdag, juli 19, 2024

Sinterklaasfeest vanuit een andere invalshoek

In november verschijnt De vrolijkste verjaardag van Sinterklaas, een geïllustreerd boek over het sinterklaasfeest vanuit een andere invalshoek dan bekend. In dit boek wordt het sinterklaasfeest namelijk bekeken vanuit het perspectief van een zwarte jongen.

De Surinaamse kinderboekenschrijfster Henna Goudzand Nahar en illustratrice Helen Fermate geven hiermee een reactie op Sinterklaas en zijn knecht, het sinterklaasboek dat in 1850 verscheen van de hand van de onderwijzer Jan Schenkman en dat als model is gaan dienen voor het sinterklaasfeest zoals zich dat de afgelopen 163 jaar heeft ontwikkeld. Schenkman wilde de Sint meer aanzien geven en voorzag hem van een zwarte knecht. In de loop der jaren veranderde deze knecht in de persoon van Zwarte Piet.

Het boek verschijnt in een beperkte genummerde en gesigneerde oplage.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN