24 C
Republiek Suriname
woensdag, april 24, 2024

Carifesta XI in Suriname

Afgelopen weekend ging in Paramaribo, Suriname het Carifesta XI event van start. Suriname organiseert dit Caribisch Kunst – en Cultuur Festival van 16 – 25 augustus 2013. Het thema luidt: ‘Culture for development’ : Celebrating our diversity and promoting the central role of culture in economic, social and human development.

Zaterdag vond de opening plaats met militair en politie defilé, dans en toneel. Ook waren er afterparty’s op verschillende plaatsen in Paramaribo. Het festival, waaraan (ei) landen uit de Caricom , Unasur en de Surinaamse diaspora meedoen, wordt gevierd in het hele land.

De lichtprojectie op het monumentale presidentiële paleis van Suriname, afgelopen zaterdag tijdens de vlaggenceremonie van de deelnemende landen van Carifesta, werd door toeschouwers als spectaculair ervaren. Het was de eerste keer dat lasertechniek op zo een professionele en grote schaal is toegepast in Suriname. Bekijk hieronder een webTV item en wat foto’s van de lichtprojectie:

openingcar4

openingcar3

openingcar2

openingcar1

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN