27.2 C
Republiek Suriname
dinsdag, april 23, 2024

Documentaire over binnenland Suriname op Duitse TV

Op zondag 30 juni a.s. is op de Duitse televisie een documentaire te zien over het leven in het binnenland van Suriname met ‘Jungle dokter’ Edje Doekoe(FOTO). In de documentaire maakt Doekoe o.a. een reis naar het zuiden van Suriname om de sjamaan van een Trio dorp te Sipaliwini te ontmoeten. Samen bespreken zij de jungle geneeskunde en wisselen ze kennis en informatie hierover uit.

Onderweg sprak Doekoe ook met illegale goudzoekers met ‘goudkoorts’ en bekeek hij de slechte leefomstandigheden in de inheemse dorpen. Met de sjamaan besprak hij de situatie van de natuur in het binnenland. Beiden vrezen voor de gevolgen die o.a. houtkap en goudzoekerij hebben voor het vinden van de benodigde planten en kruiden. Het gebruik van kwik bij de illegale goudzoekerij bijvoorbeeld vernietigt de jungle en rivieren in het binnenland van Suriname.

Zondag, 30.6.2013 | 17.15u | SWR Fernsehen
De film is nu ook al hier online te zien.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN