22.4 C
Republiek Suriname
zondag, juni 23, 2024

Foto-expositie ‘Reis langs de Surinamerivier’

Van 24 juni tot en met 11 oktober 2013 is in het Zeeuws Archief de foto-expositie ‘Reis langs de Surinamerivier’ van de Zeeuwse fotograaf Jan Koeman te zien. In Suriname zijn nog veel tastbare herinneringen aan het koloniale verleden. Koeman(foto) maakte reizen door Suriname en legde het heden en de herinneringen aan het verleden vast op de gevoelige plaat.

Hij volgde de Surinamerivier vanaf de kust stroomopwaarts en laat in zijn werk onder meer zien hoe de Marrons, de naam voor slaven die indertijd het binnenland in vluchtten, nu leven. In de expositie brengt Jan Koeman ook enkele bouwkundige objecten uit de Zeeuwse periode in beeld, zoals Fort Zeelandia en de uitwateringssluisjes die door de Zeeuwen werden aangelegd.

Jan Koeman studeerde Tropische Landbouw in Deventer en werkte in 1976 als een van de eerste Nederlandse stagiaires in de oliepalmteelt bij Landbouwmaatschappij Victoria in het district Brokopondo. Hij raakte geboeid door het land en bezocht Suriname daarna nog vele malen. De foto’s in deze expositie zijn gemaakt tijdens bezoeken tussen 2004 en 2013.

Link: Catalogus expositie Reis langs de Surinamerivier.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN