21.9 C
Republiek Suriname
maandag, mei 20, 2024

Unieke verzamelreeks ‘Sranan Gowtu’

Top Notch heeft in samenwerking met het nieuwe city-event Rotterdam Unlimited een ode uitgebracht aan iconen uit de Surinaamse muziek met meerdere muziekreleases en een groots evenement: ‘Sranan Gowtu’.

De levensloop en ontwikkeling van de Surinaamse muziek wordt eindelijk vastgelegd in een unieke verzamelreeks. Onder dezelfde naam zal de eerste release een verzamelaar zijn die fungeert als kick off van een reeks Surinaamse muziek uit het (recente) verleden. De release is op 13 juni in Corso Rotterdam. In juli verschijnt een verzamelaar van het werk van Lieve Hugo, in augustus een verzamelaar van Max Nijman en aansluitend zullen later verzamelalbums verschijnen van Max Woiski Sr. & Trafassi.

Tijdens ‘Sranan Gowtu’ (Surinaams Goud) in Corso Rotterdam op 13 juni werd live on stage de Surinaamse muziek en de eerste release uit de ‘Sranan Gowtu’ reeks gevierd. Onder begeleiding van de band Trafassi, bekend van de hit ‘Wasmasjien’, wordt een zegetocht door de Surinaamse muziekgeschiedenis gemaakt.

De eerste release uit de ‘Sranan Gowtu’ reeks bevat evergreens van o.a. Max Woiski, Lieve Hugo, Happy Boys, Master Blaster Trafassi, Aptijt en La Rouge. Edgar Burgos, frontman van Trafassi en neef van Lieve Hugo, is nauw betrokken bij deze missie om de Surinaamse muziekgeschiedenis in kaart te brengen en eren.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stay Connected

113,008FansLike
101VolgersVolg
4,819AbonneesAbonneer

LAATSTE ARTIKELEN