Succesvolle vertegenwoordiging Suriname op de vakantiebeurs 2018 - Suriname wordt in de periode 9-14 januari a.s. wederom vertegenwoordigd door de SHATA, de Suriname Hospitality and Tourism Association. De...
Vlieg met TUI naar Suriname - Een vakantie Suriname en een vakantie Curaçao in één reis? Ja zeker! Met een vliegticket Suriname van TUI combineer je...
Culturele workshops in regenwoud Suriname - Echt kennis maken met de cultuur en natuur van het indrukwekkende binnenland van Suriname kan op Bergendal Resort. Het comfortabele...
TUIfly met Boeing 787 Dreamliner naar Suriname - Vanaf april 2017 breidt TUI Nederland haar aanbod reizen naar Suriname fors uit en maakt de bestemming voor meer vakantiegangers...
Emigreren naar Suriname [VIDEO] - Suriname is anno 2014 behoorlijk in trek als emigratieland. Dat bleek op de 18e EmigratieBeurs die op 8 en 9...
Welkom op Suriname.NL - Welkom op Suriname.NL het online informatie platform waar u alles over Suriname kunt lezen. Suriname.NL heeft zich ten doel gesteld...
Verkoop uw huis of perceel via SuriTrade.com - Op SuriTrade, al sinds 1999 de Surinaamse marktplaats op Internet, kunt u zelf adverteren met gebruik van uw eigen foto....
Wonen in Suriname: House in a Bag - Er zijn verschillende modellen woningen die BEM sleutelklaar bouwt op uw eigen perceel. Het is alsof u naar ons toekomt,...
Werken in Suriname: nieuwe vacatures! - Vind jij Suriname een interessante plek om invulling te geven aan je ambities? Kijk dan snel op www.werkeninsuriname.nl voor een...
De marktplaats voor ‘Werken in Suriname’ - Zoekt u geschikte kandidaten voor functies in Suriname? Dan bent u bij www.werkeninsuriname.nl op de juiste plek. Werken in Suriname...
Welkom op Suriname.NL - Welkom op Suriname.NL het online informatie platform waar u alles over Suriname kunt lezen. Suriname.NL heeft zich ten doel gesteld...
Stagiaires in Suriname doelwit van smokkelaars - Nederlandse stagiaires in Suriname blijken een dankbaar doelwit van smokkelaars. Ze worden ingepalmd en krijgen vervolgens, vaak zonder dat ze...
Bescherm uw huis in Suriname met de Assuria Woonhuisverzekering - Wij bij Assuria weten dat uw huis in Suriname één van uw kostbaarste bezittingen is. Het is waarschijnlijk de grootste...
Percelen in Suriname vanaf 3.300 euro! - Grandioze actie op eigendomspercelen Zeitoenah Village (Jagtlust, Commewijne). BARSA Bazaar doet het weer: percelen van 18 euro per vierkante meter...
Werken in Suriname: nieuwe vacatures! - Vind jij Suriname een interessante plek om invulling te geven aan je ambities? Kijk dan snel op www.werkeninsuriname.nl voor een...
Verras vrienden of familie in Suriname met Suriekado! - Op zoek naar een passend kado voor famille en/of vrienden in Suriname? Via suriekado.nl kunt u snel en eenvoudig speciale...
Suripop legende Powl Ameerali geeft concerten in Nederland - De legendarische singer/songwriter Powl Ameerali komt in maart naar Nederland voor vijf unieke theaterconcerten!  Begin jaren ’80 begon Powl zijn...
Fotoboek ‘Surinaamse Leeuwen’ brengt voetbaltoppers stijlvol in beeld - Op vrijdag 25 mei vond de release plaats van het meest exclusieve voetbalfoto- en interviewboek van het jaar ‘Surinaamse Leeuwen’....
SuriToppers terug met nieuwe concerttour - In 2011 begon SuriToppers als eerbetoon aan het Surinam Populair Songfestival, maar het groeide al snel uit tot een groot...
“Waar ze kwamen scheen de zon, maar van binnen regende het vaak” - De nieuwe muziektheatervoorstelling Woiski vs. Woiski, van Orkater in coproductie met Bijlmer Parktheater, vertelt het schrijnende levensverhaal van Max Woiski...
Nederlander (49) en Surinaamse (18) doodgeschoten in Suriname - In Suriname zijn gisteravond een Surinaamse-Nederlander en een Surinaamse jonge vrouw doodgeschoten bij een tankstation in Paramaribo. Het gaat om...
Rappers SBMG plaatsen zonnepanelen in dorpen Suriname - De Surinaams-Nederlandse rappers Chyvon Pala (Chivv) en Henk Mando (Henkie T) van SBMG, hebben afgelopen weekend het startsein gegeven voor...
Succesvolle vertegenwoordiging Suriname op de vakantiebeurs 2018 - Suriname wordt in de periode 9-14 januari a.s. wederom vertegenwoordigd door de SHATA, de Suriname Hospitality and Tourism Association. De...
Bescherm uw huis in Suriname met de Assuria Woonhuisverzekering - Wij bij Assuria weten dat uw huis in Suriname één van uw kostbaarste bezittingen is. Het is waarschijnlijk de grootste...

DJ’s uit Suriname op Amsterdam Dance Event (ADE)

Cultuur | Nieuws | Uitgelicht | Voorpagina

Voor het eerst gebeurd het dat twee Surinaamse top DJ’s door het grote Amsterdam Dance Event(ADE) uitgenodigd worden om te draaien tijdens de feesten welke plaatsvinden in Nederland. Het gaat om DJ Oefmeister (Raoef Nabibaks) en DJ Andy Safado(Andy Ho). Ook MC Laco is uitgenodigd om aan het Amsterdam Dance Event mee te doen.

Volgens Dax Fong Hing, uitbater van Cafe D’Bar en entrepreneur, die deze jonge Surinamers ondersteunt, is het de eerste keer dat Surinamers worden uitgenodigd om op te treden tijdens het ADE. Het moet als springplank worden gezien voor alle jonge opkomende DJ’s om zover te komen als deze heren om op te treden op het ADE. DJ Oefmeister zal spelen op het feest van Maikel Mendoza en Friends en DJ Andy Safado zal spelen op het feest van DJ Chuckie(Clyde Narain) en van Lady B.

Belangrijk is dat Suriname weet dat onze DJ’s en de kwaliteiten van onze DJ’s vooruit gaan. Het is bewonderenswaardig dat deze heren uit zo een klein land, persoonlijk worden uitgenodigd om zichzelf te kunnen profileren op het ADE. Voor hen is het een grote eer en een positieve ontwikkeling voor Suriname. Daarnaast vormen ze ook een goed voorbeeld voor de jeugd. Zo wordt er bewezen dat er andere mogelijkheden zijn om je tijd te besteden dan te hosselen op straat. Op deze manier kunnen ze ook wat extra geld verdienen om in hun levensonderhoud te voorzien.

De organisatie SULA wat staat voor Support Your Local Artist is ook in het leven geroepen om onze lokale artiesten te ondersteunen om vooruit te komen in de wereld zegt Dominique Ravenberg. Vertegenwoordiger van Sula. Het is bekend dat heel wat internationale top DJ’s afkomstig zijn uit Suriname of een Surinaamse achtergrond hebben. Denk maar aan Afro jack, Chuckie, Sunnery James & Ryan Marciano en Shermanology om maar een paar op te noemen.

De DJ’s zijn er helemaal klaar voor om Suriname op zijn best te presenteren op dit wereldtoneel. Tijdens het event zal er ook gelegenheid zijn om te netwerken en om natuurlijk nog meer buitenlandse gigs te boeken. Ook zullen Oefmeister en Andy Safado de verschillende workshops bezoeken die tijdens het ADE worden gehouden om zo ook hun kennis te delen en te verbreden. Met die kennis zullen ze terug komen naar Suriname en die weer overdragen aan de jeugd en andere jonge opkomende DJ’s.