Succesvolle vertegenwoordiging Suriname op de vakantiebeurs 2018 - Suriname wordt in de periode 9-14 januari a.s. wederom vertegenwoordigd door de SHATA, de Suriname Hospitality and Tourism Association. De...
Vlieg met TUI naar Suriname - Een vakantie Suriname en een vakantie Curaçao in één reis? Ja zeker! Met een vliegticket Suriname van TUI combineer je...
Culturele workshops in regenwoud Suriname - Echt kennis maken met de cultuur en natuur van het indrukwekkende binnenland van Suriname kan op Bergendal Resort. Het comfortabele...
TUIfly met Boeing 787 Dreamliner naar Suriname - Vanaf april 2017 breidt TUI Nederland haar aanbod reizen naar Suriname fors uit en maakt de bestemming voor meer vakantiegangers...
Emigreren naar Suriname [VIDEO] - Suriname is anno 2014 behoorlijk in trek als emigratieland. Dat bleek op de 18e EmigratieBeurs die op 8 en 9...
Welkom op Suriname.NL - Welkom op Suriname.NL het online informatie platform waar u alles over Suriname kunt lezen. Suriname.NL heeft zich ten doel gesteld...
Verkoop uw huis of perceel via SuriTrade.com - Op SuriTrade, al sinds 1999 de Surinaamse marktplaats op Internet, kunt u zelf adverteren met gebruik van uw eigen foto....
Wonen in Suriname: House in a Bag - Er zijn verschillende modellen woningen die BEM sleutelklaar bouwt op uw eigen perceel. Het is alsof u naar ons toekomt,...
Werken in Suriname: nieuwe vacatures! - Vind jij Suriname een interessante plek om invulling te geven aan je ambities? Kijk dan snel op www.werkeninsuriname.nl voor een...
De marktplaats voor ‘Werken in Suriname’ - Zoekt u geschikte kandidaten voor functies in Suriname? Dan bent u bij www.werkeninsuriname.nl op de juiste plek. Werken in Suriname...
Welkom op Suriname.NL - Welkom op Suriname.NL het online informatie platform waar u alles over Suriname kunt lezen. Suriname.NL heeft zich ten doel gesteld...
Stagiaires in Suriname doelwit van smokkelaars - Nederlandse stagiaires in Suriname blijken een dankbaar doelwit van smokkelaars. Ze worden ingepalmd en krijgen vervolgens, vaak zonder dat ze...
Bescherm uw huis in Suriname met de Assuria Woonhuisverzekering - Wij bij Assuria weten dat uw huis in Suriname één van uw kostbaarste bezittingen is. Het is waarschijnlijk de grootste...
Percelen in Suriname vanaf 3.300 euro! - Grandioze actie op eigendomspercelen Zeitoenah Village (Jagtlust, Commewijne). BARSA Bazaar doet het weer: percelen van 18 euro per vierkante meter...
Werken in Suriname: nieuwe vacatures! - Vind jij Suriname een interessante plek om invulling te geven aan je ambities? Kijk dan snel op www.werkeninsuriname.nl voor een...
Verras vrienden of familie in Suriname met Suriekado! - Op zoek naar een passend kado voor famille en/of vrienden in Suriname? Via suriekado.nl kunt u snel en eenvoudig speciale...
Surinaamse bioscoophit WIREN a.s. zondag 24 november in voorpremière te zien - In het kader van de Onafhankelijkheidsviering van Suriname op 25 november, zal de film WIREN op zondag 24 november in...
Bigi Poku Toppers vanaf 1 november in de theaters - Bigi Poku Toppers brengt beroemde Surinaamse artiesten en iconen bij elkaar voor een avond vol fantastische muziek en Surinaamse nostalgie....
Suripop legende Powl Ameerali geeft concerten in Nederland - De legendarische singer/songwriter Powl Ameerali komt in maart naar Nederland voor vijf unieke theaterconcerten!  Begin jaren ’80 begon Powl zijn...
Fotoboek ‘Surinaamse Leeuwen’ brengt voetbaltoppers stijlvol in beeld - Op vrijdag 25 mei vond de release plaats van het meest exclusieve voetbalfoto- en interviewboek van het jaar ‘Surinaamse Leeuwen’....
Nederlander (49) en Surinaamse (18) doodgeschoten in Suriname - In Suriname zijn gisteravond een Surinaamse-Nederlander en een Surinaamse jonge vrouw doodgeschoten bij een tankstation in Paramaribo. Het gaat om...
Rappers SBMG plaatsen zonnepanelen in dorpen Suriname - De Surinaams-Nederlandse rappers Chyvon Pala (Chivv) en Henk Mando (Henkie T) van SBMG, hebben afgelopen weekend het startsein gegeven voor...
Succesvolle vertegenwoordiging Suriname op de vakantiebeurs 2018 - Suriname wordt in de periode 9-14 januari a.s. wederom vertegenwoordigd door de SHATA, de Suriname Hospitality and Tourism Association. De...
Bescherm uw huis in Suriname met de Assuria Woonhuisverzekering - Wij bij Assuria weten dat uw huis in Suriname één van uw kostbaarste bezittingen is. Het is waarschijnlijk de grootste...

Culturele workshops in regenwoud Suriname

Nieuws | Suriname | Uitgelicht | Vakantie | Voorpagina

Echt kennis maken met de cultuur en natuur van het indrukwekkende binnenland van Suriname kan op Bergendal Resort. Het comfortabele resort met 44 lodges en faciliteiten die nergens anders in het binnenland worden aangeboden, biedt jong en oud een mix van cultuur, natuur en avontuur. In 2017 worden gratis culturele workshops aangeboden met als leidraad de authentieke Afrikaanse cultuur van de bewoners uit de omgeving.

Culturele workshops
Bergendal Adventure Center wordt vaak in een adem genoemd wanneer het gaat om onvergetelijke activiteiten in het Surinaamse regenwoud. Het naastgelegen Bergendal Resort biedt comfort en talloze faciliteiten voor zowel de leisure als de zakelijke toerist en voor jong en oud. Naast de 44 lodges – met uitzicht op de Surinamerivier of een veranda die omgeven wordt door tropisch groen – is er een restaurant, bar, conferentieruimte, zwembad, kinderprogramma en kan men worden verwend tijdens wellness behandelingen op de pier aan de Surinamerivier.

Dit jaar trakteert Bergendal Resort haar gasten dagelijks op een gratis culturele workshop waarbij de nadruk wordt gelegd op de Saramaccaanse cultuur. De workshops worden dan ook verzorgd door de Saramaccaners uit de nabije omgeving van het resort. Zo leert jong en oud een aantal Saramaccaanse woorden tijdens de taalworkshop, kunnen de heupen worden geschud tijdens de Saramaccaanse dansworkshop en worden de kneepjes bijgebracht van het bakken van cassave brood.

“Als een resort met aandacht voor duurzaam toerisme, nemen wij onze verantwoordelijkheid heel serieus als het gaat om de bescherming en duurzame ontwikkeling van de gemeenschappen rondom ons resort. De lokale Saramaccaanse gemeenschap met haar unieke culturele erfgoed, trotse tradities en intrigerende volkslegendes, zijn actief betrokken bij elk aspect van ons resort en dus ook de gratis workshops. Op deze manier dragen zij zelf bij aan de charme en de gastvrijheid van Bergendal” zegt de trotse Marketing & Sales manager Ben D’Leon.

Culinair Cultureel genieten
Visliefhebbers kunnen zich tegen een kleine bijdrage (SRD 50,- p.p.) opgeven voor een workshop traditioneel Saramaccaans hengelen – de Surinaamse benaming voor het werkwoord vissen. De hengeltour geschiedt in het binnenlandse vervoersmiddel bij uitstek; de korjaal. Met deze uitgeholde boomstam met buitenboordmotor en bootsman wordt de Surinamerivier verkend op mooie visplekjes. Voordat het visavontuur van start gaat, gaat de bootsman samen met zijn gasten het regenwoud in om materiaal te zoeken voor de zelfgemaakte hengels. Dat een dure set sporthengels overbodig is wordt snel duidelijk wanneer de gids de deelnemers aan de workshop, kneepjes van het Saramaccaans vissen bijbrengt. De visvangst wordt gedeeld met de bootsman en meegenomen naar het resort waar de chef kok het voor de ‘hengelaars’ klaarmaakt. De bootsman neemt diens deel mee naar zijn dorp voor de eigen consumptie.