Succesvolle vertegenwoordiging Suriname op de vakantiebeurs 2018 - Suriname wordt in de periode 9-14 januari a.s. wederom vertegenwoordigd door de SHATA, de Suriname Hospitality and Tourism Association. De...
Vlieg met TUI naar Suriname - Een vakantie Suriname en een vakantie Curaçao in één reis? Ja zeker! Met een vliegticket Suriname van TUI combineer je...
Culturele workshops in regenwoud Suriname - Echt kennis maken met de cultuur en natuur van het indrukwekkende binnenland van Suriname kan op Bergendal Resort. Het comfortabele...
TUIfly met Boeing 787 Dreamliner naar Suriname - Vanaf april 2017 breidt TUI Nederland haar aanbod reizen naar Suriname fors uit en maakt de bestemming voor meer vakantiegangers...
Emigreren naar Suriname [VIDEO] - Suriname is anno 2014 behoorlijk in trek als emigratieland. Dat bleek op de 18e EmigratieBeurs die op 8 en 9...
Welkom op Suriname.NL - Welkom op Suriname.NL het online informatie platform waar u alles over Suriname kunt lezen. Suriname.NL heeft zich ten doel gesteld...
Verkoop uw huis of perceel via SuriTrade.com - Op SuriTrade, al sinds 1999 de Surinaamse marktplaats op Internet, kunt u zelf adverteren met gebruik van uw eigen foto....
Wonen in Suriname: House in a Bag - Er zijn verschillende modellen woningen die BEM sleutelklaar bouwt op uw eigen perceel. Het is alsof u naar ons toekomt,...
Werken in Suriname: nieuwe vacatures! - Vind jij Suriname een interessante plek om invulling te geven aan je ambities? Kijk dan snel op www.werkeninsuriname.nl voor een...
De marktplaats voor ‘Werken in Suriname’ - Zoekt u geschikte kandidaten voor functies in Suriname? Dan bent u bij www.werkeninsuriname.nl op de juiste plek. Werken in Suriname...
Welkom op Suriname.NL - Welkom op Suriname.NL het online informatie platform waar u alles over Suriname kunt lezen. Suriname.NL heeft zich ten doel gesteld...
Stagiaires in Suriname doelwit van smokkelaars - Nederlandse stagiaires in Suriname blijken een dankbaar doelwit van smokkelaars. Ze worden ingepalmd en krijgen vervolgens, vaak zonder dat ze...
Bescherm uw huis in Suriname met de Assuria Woonhuisverzekering - Wij bij Assuria weten dat uw huis in Suriname één van uw kostbaarste bezittingen is. Het is waarschijnlijk de grootste...
Percelen in Suriname vanaf 3.300 euro! - Grandioze actie op eigendomspercelen Zeitoenah Village (Jagtlust, Commewijne). BARSA Bazaar doet het weer: percelen van 18 euro per vierkante meter...
Werken in Suriname: nieuwe vacatures! - Vind jij Suriname een interessante plek om invulling te geven aan je ambities? Kijk dan snel op www.werkeninsuriname.nl voor een...
Verras vrienden of familie in Suriname met Suriekado! - Op zoek naar een passend kado voor famille en/of vrienden in Suriname? Via suriekado.nl kunt u snel en eenvoudig speciale...
Suripop legende Powl Ameerali geeft concerten in Nederland - De legendarische singer/songwriter Powl Ameerali komt in maart naar Nederland voor vijf unieke theaterconcerten!  Begin jaren ’80 begon Powl zijn...
Fotoboek ‘Surinaamse Leeuwen’ brengt voetbaltoppers stijlvol in beeld - Op vrijdag 25 mei vond de release plaats van het meest exclusieve voetbalfoto- en interviewboek van het jaar ‘Surinaamse Leeuwen’....
SuriToppers terug met nieuwe concerttour - In 2011 begon SuriToppers als eerbetoon aan het Surinam Populair Songfestival, maar het groeide al snel uit tot een groot...
“Waar ze kwamen scheen de zon, maar van binnen regende het vaak” - De nieuwe muziektheatervoorstelling Woiski vs. Woiski, van Orkater in coproductie met Bijlmer Parktheater, vertelt het schrijnende levensverhaal van Max Woiski...
Nederlander (49) en Surinaamse (18) doodgeschoten in Suriname - In Suriname zijn gisteravond een Surinaamse-Nederlander en een Surinaamse jonge vrouw doodgeschoten bij een tankstation in Paramaribo. Het gaat om...
Rappers SBMG plaatsen zonnepanelen in dorpen Suriname - De Surinaams-Nederlandse rappers Chyvon Pala (Chivv) en Henk Mando (Henkie T) van SBMG, hebben afgelopen weekend het startsein gegeven voor...
Succesvolle vertegenwoordiging Suriname op de vakantiebeurs 2018 - Suriname wordt in de periode 9-14 januari a.s. wederom vertegenwoordigd door de SHATA, de Suriname Hospitality and Tourism Association. De...
Bescherm uw huis in Suriname met de Assuria Woonhuisverzekering - Wij bij Assuria weten dat uw huis in Suriname één van uw kostbaarste bezittingen is. Het is waarschijnlijk de grootste...

Borgoe rum uit Suriname steeds bekender in Nederland

Nieuws | Suriname | Uitgelicht | Voorpagina

Borgoe rum uit Suriname timmert behoorlijk aan de weg in Nederland. Steeds meer mensen maken kennis met deze heerlijke bruine rum die vanuit Suriname wordt geïmporteerd. En de reacties zijn positief! Dat bleek op het onlangs gehouden Whisky & Rum aan Zee festival in IJmuiden. Borgoe rum en andere producten van Suriname Alcoholic Beverages NV (SAB) uit Paramaribo werden daar uitgebreid gepresenteerd door de firma Walraven/Sax uit Breda. Het Nederlandse bedrijf verzorgt de distributie van de SAB producten uit Suriname.

Over Borgoe
Borgoe is Suriname’s meest gevierde donkere rum en wordt geproduceerd door Suriname Alcoholic Beverages N.V. Het bedrijf is opgericht in 1966 en begon met het bottelen en distribueren van rum, gemaakt van het suikerriet van de Mariënburg plantage. Borgoe werd in 1982 geïntroduceerd ter herdenking van het 100-jarig bestaan van de suikerplantage in Mariënburg vandaar de naam Borgoe ’82. De rum wordt gelagerd in traditionele eikenhouten vaten, voordat het verder wordt gemengd tot uiterste perfectie. De naam ‘Borgoe’ is de Surinaamse verbastering van het woord ‘burg’ uit de plaatsnaam Mariënburg.

Whisky & Rum aan Zee festival
Het Whisky & Rum aan Zee festival is een jaarlijks terugkerend evenement dat vorige maand in het Noord-Hollandse IJmuiden werd gehouden. De SAB producten werden daar op een geheel eigen stand gepresenteerd. Deze stand met, naast Borgoe ook, de Surinaamse producten Black Cat, Hannapier en Marienburg Rum(Palm) trok veel bezoekers uit het hele land. Het daar getoonde assortiment van Borgoe producten was heel breed en bestond uit Borgoe 82 en Borgoe Extra maar ook de zeer gewilde Borgoe 8 years old en de Borgoe 15 years old. Bezoekers konden bij de stand proeven en zo kennis maken met Borgoe’s fluweelzachte samenstelling met een lichte hint van hout en karamel, wat dan ook volop werd gedaan. De stand van Borgoe:
Borgoe_beurs

Prijzen
De verschillende Borgoe rums hebben al vele prijzen gewonnen. Zo heeft o.a. de Borgoe 15 Year old rum sinds haar introductie in 2011 al verschillende medailles gewonnen waaronder 4 prestigieuze gouden medailles. Ook won Borgoe al 2 jaar op rij een gouden medaille in de categorie ‘Best Premium Rum′ tijdens ‘The Dutch Rum Awards’.
borgoe_overzicht

Borgoe in Nederland
Anno 2014 is Borgoe overal in Nederland verkrijgbaar. De rum wordt geïmporteerd uit Suriname en door de firma Walraven/Sax uit Breda breed gedistribueerd in heel Nederland. Borgoe is verkrijgbaar op A-locaties bij de Gall & Gall en Mitra slijterijen en natuurlijk ook bij de goed gesorteerde zelfstandige slijterijen. Ook bij vele horeca groothandels of Surinaams georiënteerde ondernemingen zijn deze Surinaamse producten verkrijgbaar.

Borgoe Party
Ook in het uitgaansleven in Nederland is Borgoe geen onbekende meer. Al bijna 5 jaar worden Surinaamse Borgoe Party’s in Rotterdam georganiseerd. Dat zijn grote feesten waarbij de Surinaamse manier van feesten centraal staat en daar mag Borgoe natuurlijk niet ontbreken! De eerst volgende Borgoe Party is een speciale editie op woensdag 31 december in verband met oudjaar. Op oudejaarsdag barst in Suriname een groot feest los en dat feest kun je ook in Nederland vieren op de Owru yari Bakka’Na party- powered by Borgoe, van 14.00u – 21.00u in de Maassilo te Rotterdam. Kijk voor alle informatie over dit feest op www.borgoeparty.nl

borgoeflyer