Succesvolle vertegenwoordiging Suriname op de vakantiebeurs 2018 - Suriname wordt in de periode 9-14 januari a.s. wederom vertegenwoordigd door de SHATA, de Suriname Hospitality and Tourism Association. De...
Vlieg met TUI naar Suriname - Een vakantie Suriname en een vakantie Curaçao in één reis? Ja zeker! Met een vliegticket Suriname van TUI combineer je...
Culturele workshops in regenwoud Suriname - Echt kennis maken met de cultuur en natuur van het indrukwekkende binnenland van Suriname kan op Bergendal Resort. Het comfortabele...
TUIfly met Boeing 787 Dreamliner naar Suriname - Vanaf april 2017 breidt TUI Nederland haar aanbod reizen naar Suriname fors uit en maakt de bestemming voor meer vakantiegangers...
Emigreren naar Suriname [VIDEO] - Suriname is anno 2014 behoorlijk in trek als emigratieland. Dat bleek op de 18e EmigratieBeurs die op 8 en 9...
Welkom op Suriname.NL - Welkom op Suriname.NL het online informatie platform waar u alles over Suriname kunt lezen. Suriname.NL heeft zich ten doel gesteld...
Verkoop uw huis of perceel via SuriTrade.com - Op SuriTrade, al sinds 1999 de Surinaamse marktplaats op Internet, kunt u zelf adverteren met gebruik van uw eigen foto....
Wonen in Suriname: House in a Bag - Er zijn verschillende modellen woningen die BEM sleutelklaar bouwt op uw eigen perceel. Het is alsof u naar ons toekomt,...
Werken in Suriname: nieuwe vacatures! - Vind jij Suriname een interessante plek om invulling te geven aan je ambities? Kijk dan snel op www.werkeninsuriname.nl voor een...
De marktplaats voor ‘Werken in Suriname’ - Zoekt u geschikte kandidaten voor functies in Suriname? Dan bent u bij www.werkeninsuriname.nl op de juiste plek. Werken in Suriname...
Welkom op Suriname.NL - Welkom op Suriname.NL het online informatie platform waar u alles over Suriname kunt lezen. Suriname.NL heeft zich ten doel gesteld...
Stagiaires in Suriname doelwit van smokkelaars - Nederlandse stagiaires in Suriname blijken een dankbaar doelwit van smokkelaars. Ze worden ingepalmd en krijgen vervolgens, vaak zonder dat ze...
Bescherm uw huis in Suriname met de Assuria Woonhuisverzekering - Wij bij Assuria weten dat uw huis in Suriname één van uw kostbaarste bezittingen is. Het is waarschijnlijk de grootste...
Percelen in Suriname vanaf 3.300 euro! - Grandioze actie op eigendomspercelen Zeitoenah Village (Jagtlust, Commewijne). BARSA Bazaar doet het weer: percelen van 18 euro per vierkante meter...
Werken in Suriname: nieuwe vacatures! - Vind jij Suriname een interessante plek om invulling te geven aan je ambities? Kijk dan snel op www.werkeninsuriname.nl voor een...
Verras vrienden of familie in Suriname met Suriekado! - Op zoek naar een passend kado voor famille en/of vrienden in Suriname? Via suriekado.nl kunt u snel en eenvoudig speciale...
Suripop legende Powl Ameerali geeft concerten in Nederland - De legendarische singer/songwriter Powl Ameerali komt in maart naar Nederland voor vijf unieke theaterconcerten!  Begin jaren ’80 begon Powl zijn...
Fotoboek ‘Surinaamse Leeuwen’ brengt voetbaltoppers stijlvol in beeld - Op vrijdag 25 mei vond de release plaats van het meest exclusieve voetbalfoto- en interviewboek van het jaar ‘Surinaamse Leeuwen’....
SuriToppers terug met nieuwe concerttour - In 2011 begon SuriToppers als eerbetoon aan het Surinam Populair Songfestival, maar het groeide al snel uit tot een groot...
“Waar ze kwamen scheen de zon, maar van binnen regende het vaak” - De nieuwe muziektheatervoorstelling Woiski vs. Woiski, van Orkater in coproductie met Bijlmer Parktheater, vertelt het schrijnende levensverhaal van Max Woiski...
Nederlander (49) en Surinaamse (18) doodgeschoten in Suriname - In Suriname zijn gisteravond een Surinaamse-Nederlander en een Surinaamse jonge vrouw doodgeschoten bij een tankstation in Paramaribo. Het gaat om...
Rappers SBMG plaatsen zonnepanelen in dorpen Suriname - De Surinaams-Nederlandse rappers Chyvon Pala (Chivv) en Henk Mando (Henkie T) van SBMG, hebben afgelopen weekend het startsein gegeven voor...
Succesvolle vertegenwoordiging Suriname op de vakantiebeurs 2018 - Suriname wordt in de periode 9-14 januari a.s. wederom vertegenwoordigd door de SHATA, de Suriname Hospitality and Tourism Association. De...
Bescherm uw huis in Suriname met de Assuria Woonhuisverzekering - Wij bij Assuria weten dat uw huis in Suriname één van uw kostbaarste bezittingen is. Het is waarschijnlijk de grootste...

Makandra SU Lifestyle Event op 28 september

Cultuur | Nieuws | Uitgelicht | Voorpagina

Op zondag 28 september 2014 vindt bij Vereniging Ons Suriname in Amsterdam Oost de eerste editie plaats van het Makandra SU Lifestyle event, een lifestyle evenement vanuit Surinaams perspectief. Het event is een opvolger van het Makandra SU lifestyle boek dat initiatiefneemster Grace Jagdewsing en journalist Petra Schouten in december 2013 lanceerden.

Heeft u vragen over uw gezondheid? Wilt u een diabetescheck laten uitvoeren? Luisteren naar interessante sprekers op het gebied van SU lifestyle? Make up advies? Een rustgevende Afrikaanse hoofd- of stoelmassage? Tips over verantwoorde SU hapjes en drankjes? Dan bent u van harte uitgenodigd om de eerste editie van Makandra SU lifestyle Event bij te wonen, dat zal plaatsvinden op zondag 28 september bij Vereniging Ons Suriname in Amsterdam (Oost).

Jagdewsing en Schouten hopen anderen te informeren over en te enthousiasmeren voor een gezondere SU lifestyle. In vergelijking tot andere bevolkingsgroepen, lopen mensen van Surinaamse afkomst meer risico. Ze krijgen deze aandoeningen op jongere leeftijd en sterven ook vaker aan de gevolgen ervan. Voor een deel is dat genetisch bepaald, maar ook verkeerde voeding speelt een grote rol.

Makandra SU lifestyle Event heeft een middag- en een avondprogramma. Tussen 13.00 en 18.00 speelt voorlichting een belangrijke rol. Er zijn gastsprekers, maar er is ook muziek, kunst en optredens. Daarnaast een (gezondheids)markt, een wellnesscorner en natuurlijk foodstands met gezonde SU hapjes. Aan de kleintjes wordt ook gedacht terwijl de ouders een heerlijke massage ondergaan, vermaken de kids zich in de kidscorner. Vanaf 19.00 is het partytime, met deejays en optredens (zang, dans en stand up comedy).

Sprekers op de dag zijn: Haydee Sarucco (voedingsdeskundige en sportdiëtist), Dr. Navin R. Bindraban (cardioloog), Usha Marhé (schrijfster, journalist en coumnist), Dinesh Pultoo (Food waste project). Verder interactieve Yoga- en bewegingsdemonstraties. Optredens van o.a. Nita Liem (Javaanse dans: Don’t Hit Mama), Sergio Bunsee (stand up comedy), John Sedney (zanger) en Kids van Oost (drums).

Stands: make up workshop/advies, Afrikaanse hoofdmassage, Bamboe stoelmassage, Funky Bohemians Sieraden, Workshop schoensieraden, Gelnagels, Barababe (glutenvrije Bara’s Usha Marhé), Smooth to Go, Second Heaven kleding.

Avondprogramma wordt gehost door Anil Jagdewsing (theatermaker, acteur en presentator). Optredens van Sergio Bunsee (Stand up comedy X-rated), Sharla Sookhai (zang) en Luca van Loo (zang). De avond wordt een cross-over dansfeest East meets West meets South.